Karnaval Gibi Dans Festivali

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Avrupa’nın en kapsamlı Dünya Dans Günü kutlaması olan 12’inci Uluslararası Bodrum Dans Festivali, kortej yürüyüşü ile başladı.

Bodrum’un dünyaca ünlü Barlar Sokağı olarak bilinen Cumhuriyet Caddesi’nde yapılan yürüyüşe 600 dansçının yanı sıra Bodrumlular ve ilçede bulunan turistler de katılınca dans festivalinde karnaval havası esti, renkli görüntüler oluştu.

Bodrum Belediyesi ve Bodrum Dans Kulübü tarafından düzenlenen 12’inci Uluslararası Bodrum Dans Festivali, Türkiye ile 6 ülkeden dansçıların katıldığı yürüyüşüle başladı. Halikarnas Disko’dan başlayıp Bodrum Kalesi önünde sona eren yaklaşık 2 kilometrelik yürüyüşe Bulgaristan, Makedonya, Gürcistan, Rusya, Yunanistan ve Türkiye’den katılan dansçılar kostümleri ile katıldı. Dansçıların davul zurna ve yöresel çalgılar eşliğinde halk oyunları sergileyerek yaptığı yürüyüşe ilçede bulunan yabancı turistlerle Bodrumlular da katılınca tam bir karnaval havası esti.

Bazı dansçılar bebek arabalarına koydukları çocuklarıyla yürüdü. Yabancı turistler kortejde rengarenk giysilerle dans eden yerli ve yabancı folklorcülerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Dans festivalinde bu gece Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği’nde hazırlanan sahnede, ilköğretim ve bale okullarının dansçıları performanslarını sergileyecek

BODRUM 7’DEN 70’E DANS ETTİ

Bu yıl 12’ncisi düzenlenen Uluslararası Bodrum Dans Festivali kortej yürüyüşün ardından, yarımada genelindeki ilköğretim ve dans okulu öğrencileri Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği’nde gösterilerilerini sergiledi. Yaklaşık 2 bin kişinin izlediği festivalde, 6-18 yaş arası öğrenciler ve dansçılar, Hint, çingene, kovboy danslarının yanı sıra tango, salsa, klasik bale, ve hip hop dansı yaptı. Gösterilerini renkli kıyafetleri içinde sunan küçük dansçılar bol bol alkış aldı.

sondakika.com

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.