Kocaeli Şehir Tiyatroları Yeni Oyuna Hazırlanıyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, Ekim ayında açtığı tiyatro sezonunu başarıyla devam ettiriyor. Oyunlarıyla hemen her akşam seyircisini selamlayan Şehir Tiyatroları Nisan ayında da perdelerini açmayı sürdürecek. Şehir Tiyatroları Nisan ayında iki yeni oyun ile tiyatro severlerin karşısında olacak. Tiyatro, Peter Shaffer’ın “Karanlıkta Komedi” ile Bernad Slade’ın “Seneye Bugün” adlı eserlerini sahneleyecek. “Seneye Bugün” adlı oyun 13 Nisan Çarşamba günü SDKM Oda Tiyatrosu’nda, “Karanlıkta Komedi” ise 28 Nisan Perşembe günü Büyük Sahne’de prömiyer yapacak. Her iki oyun 20.00’de başlayacak.

Bernard Slade’ın “Seneye Bugün” adlı oyununda Şehir Tiyatroları’nın başarılı oyuncuları rol alacak. Gencay Gürün’ün çevirdiği ve Şehir Tiyatroları Sanatçısı İbrahim Şahin’in yöneteceği oyunda Doris’i Seda Güven Şahin, George karakterini ise Tarık Keskiner canlandıracak. Dekor-kostüm tasarımlarının Veysel Çıracı’ya ait olacağı oyunun ışıklarını ise Cafer Yiğiter yapacak.

Altın küre getiren oyun

1950’lerden 1970’lere kadar her yıl yalnızca bir gün buluşan bir erkekle bir kadının sıra dışı aşklarını anlatan oyun yıllar ilerledikçe hayatın getirdiği pek çok etmenin karakterleri nasıl dönüştürdüğünü anlatıyor. Bernand Slade’nin ölümsüz eseri 1978 yılında Same Time, Next Year ismiyle adlı beyaz perdeye aktarıldı. Ellen Burstyn ve Alan Alda’nın başrollerini oynadığı film, Ellen Burstyn’e En iyi Kadın Oyuncu Altın Küre ödülünü kazandırmıştı.

Shaffer’dan ikinci oyun

Şehir Tiyatroları’nın Nisan ayı içinde sahneleyeceği diğer oyun ise yine Peter Shaffer imzasını taşıyor. Bilindiği gibi tiyatro daha önce yazarın “Küheylan” adlı oyununu başarı ile sahnelemiş ve büyük beğeni görmüştü. Şehir Tiyatroları şimdi aynı yazarın “Karanlıkta Komedi” adlı fars tarzındaki oyununu sahneleyecek. 1960’ların Londra’sının çalkantılı günlerinde geçen, basit bir düşünce üzerine kurulmuş, esprili ve gürültülü bir fars olan oyun tiyatro literatüründe modern komedilerden biri olarak görülüyor.

Yöneten Serdar Biliş

Yıldız Serpen’in Türkçeye çevirdiği “Karanlıkta Komedi” adlı oyunu Serdar Biliş yönetecek. Dekor-kostüm tasarımını Gamze Kuş’un yapacağı oyunda Brındsley Mıller’ı Erdem Irmak, Carol Melkett’ı Senem Arman, Miss Furnival’i Işık Öztorun, Colonel Melkett’i Barış Falay, Harold Gorringe’ı Volkan Dinç, Schuppanzıgh’ı Çağrı Mengüç, Clea’yı İrem Kahyaoğlu ve George Bamberger’i de Cemal Aldıç oynayacak.

Özgür Kocaeli

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.