Konya ve Ankara Devlet Tiyatroları Festivale Gün Sayıyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Konya Devlet Tiyatrosu, 14-24 Nisan tarihleri arasında düzenleyeceği “4. Bin Nefes Bir Ses Uluslararası Türkçe Tiyatro Yapan Ülkeler Festivali”ne hazırlanırken, Ankara Devlet Tiyatrosu da “7. Küçük Hanımlar Küçük Beyler Uluslararası Çocuk Tiyatroları Festivali”nin oyunları ile atölye çalışmalarını belirledi.

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve bütün bir yıla yayılan tiyatro festivalleri devam ediyor.

Konya Devlet Tiyatrosu, 14-24 Nisan tarihleri arasında düzenleyeceği “4. Bin Nefes Bir Ses Uluslararası Türkçe Tiyatro Yapan Ülkeler Festivali”ne hazırlanırken, Ankara Devlet Tiyatrosu da “7. Küçük Hanımlar Küçük Beyler Uluslararası Çocuk Tiyatroları Festivali”nin oyunları ile atölye çalışmalarını belirledi.

Konya’nın kültürel anlamda da gelişmesine katkı sağlamak, hoşgörüyü farklı medeniyetlere tanıtmak ve Türk dilinin zenginleştirilmesi ve yaygınlaştırılması amacıyla Konya Devlet Tiyatrosu’nun ev sahipliğinde düzenlenen “4. Bin Nefes Bir Ses Uluslararası Türkçe Tiyatro Yapan Ülkeler Festivali” 14-24 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Festivale, Çuvaşistan Cumhuriyeti “Gümüş Ordu”, Kazakistan Cumhuriyeti “Ressam ve Güzel Kız” ve “Derviş” (Hamdım, Piştim, Yandım), Tataristan Cumhuriyeti “Yusuf ile Züleyha” ve “Saman Pazarı”, Makedonya “Siyah Kalem”, Gagavuz Yeri Moldova “Boyacı”, Kırım Tatar – Ukrayna “Yalnız Yıldız”, Başkurdistan Cumhuriyeti “Ahmet Zeki Velidi Togan”, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti “Alice Harikalar Diyarında”, Ankara Devlet Tiyatrosu “Narnia Günlükleri”, Adana Devlet Tiyatrosu “Papağan Kaçtı”, Konya Devlet Tiyatrosu ise “Suskunlar Kapısı” ve “Orkestra” adlı oyunlarla katılacak. Oyunlar, Konya Devlet Tiyatrosu Sahnesi ve Selçuk Üniversitesi Dilek Sabancı Devlet Konservatuarı Sahnesi’nde temsil edilecek.

-KÜÇÜK HANIM VE BEYLERE FESTİVAL-

Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı”na tiyatro sanatı ile katkıda bulunmayı hedefleyen “7. Küçük Hanımlar Küçük Beyler Uluslararası Çocuk Tiyatroları Festivali” ise, 24-29 Nisan 2011 tarihleri arasında Başkentte gerçekleştirilecek. Festivalde yabancı gruplar ile oyunlarından, ABD “Post Theatre Komedi Gösterisi”, Hollanda “Çizgideki Sihir”, Letonya “Odesa’nın Planı”, İsrail “Küp Sirki”, Bulgaristan “Marifetli Tavukçuk”, Endonezya “Bişma’nın Yıkımı”, KKTC “Alice Harikalar Diyarında”, Başkurdistan “Altın Balta”, İtalya “Pamuk Prenses”, Togo “Zando’nun Maceraları” temsil edilecek. Yerli gruplardan İzmir Özel Ege Lisesi “Çirkin Ördek Yavrusu”, Van Akdamar İrfan Baştuğ İlköğretim Okulu “Çocuklarda Umut Var”, Ankara Devlet Tiyatrosu “Camdan Kalp, Keloğlan-Keleşoğlan, Nereye Koşuyorsun Böyle Minik Tay, Boğaç Han, Narnia Günlükleri, Benim Tatlı Meleğim”, Sivas Devlet Tiyatrosu “Sihirli Keman” adlı oyunlar küçük hanımlar ve küçük beyler ile buluşturacak.

Ankara Devlet Tiyatrosu’nun ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan festivalde, oyunlar ve etkinlikler; Akün Sahnesi, Şinasi Sahnesi, Küçük Tiyatro, Altındağ Tiyatrosu, Çayyolu Cüneyt Gökçer Sahnesi, Muhsin Ertuğrul Sahnesi, Studyo Sahne 1, Studyo Sahne 2, İrfan Şahinbaş Atölye Sahnesi, Orhan Asena Sahne 1 ve Orhan Asena Sahne 2’de 67 temsille gerçekleştirilecek. Açık hava gösterilerinin yanı sıra ritm atölyesi, gölge teknikleri, artık malzemelerle kukla yapımı, karagöz oynatımı ve uçurtma yapımı çalışmalarının yanı sıra 2 seminer, bir pandomim ve bir de görme engelli çocuklar için okuma tiyatrosu düzenlenecek.

Haberx

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.