Mersin’de Çocuk Tiyatrosu Festivali

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Mersin’in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi tarafından bu yıl 5’incisi düzenlenen 23 Nisan Çocuk Tiyatroları Festivali, ‘Keloğlan Keleş Oğlan’ adlı kukla oyunuyla başladı.

Akdeniz Belediyesi Konferans Salonunda yapılan festival açılış törenine, Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk’ün yanı sıra başkan yardımcıları, meclis üyeleri ve çocuklar katıldı. Açılışta konuşan Başkan Türk, bir kültür ve sanat kenti olma iddiasını taşıyan Akdeniz’in, festivaller ve sanat etkinlikleriyle her geçen gün daha da renkli bir kimliğe büründüğünü söyledi. Bu festival ve etkinliklerin en önemlilerinden birinin de Çocuk Tiyatroları Festivali olduğunun altını çizen Türk, “Zira çocuk tiyatroları, çocuklarımızın eğitim yaşamlarına büyük bir katkı sunmaktadır. Çocuğun düş dünyası ve gerçekleri iç içedir. Oyunlarla düş dünyasını gerçekle birleştirir. Ruh ve beden gelişimi için bu tür oyunların olabildiğince zenginleşmesi gereklidir. Çocuğun yaşamında önemli yeri olan oyunların canlandırılması ile tiyatro eserinin hazırlanıp sahnelenmesi arasında benzerlik vardır. İşte bu nedenle tiyatro, çocuğun gelişimini her yönden etkiler” dedi.

Tiyatronun, dayanışma, paylaşım, ekip çalışması gibi pek çok önemli özelliğin gelişmesine katkı sunduğunu da dile getiren Türk, “Biz de Akdeniz Belediyesi olarak tiyatro sanat dalının çocuklarımız üzerindeki olumlu etkilerinden dolayı başlattığımız festivalimizin beşinci yılına ulaştık. Her yıl ortalama 7-8 bin çocuğumuza ücretsiz tiyatro izleme imkanı sağladık. Bu çocuklarımızın birçoğu, hayatlarında ilk kez böylesi bir deneyim fırsatı yakaladılar. Bu yıl festivalimiz 10 gün sürecek. Festivalimizde yerel tiyatro gruplarımız ağırlıklı olarak yer alacak” diye konuştu.

Açılışın ardından Oyun İstasyonu tarafından sahnelenen ‘Keloğlan Keleş Oğlan’ adlı kukla gösterisi sergilendi. Çocuklar oyunu beğeniyle izledi. Hasan Topuz’un yazdığı oyunda yine Topuz ve Atilla Yaprak seslendirme ve gösterimi yapıyor. ‘Keloğlan Keleş Oğlan’, evden ayrılıp yola koyulan Keloğlan’ın arkadaş edinme çabalarını konu alıyor.

Medya 73

Paylaş.

Yanıtla