O Oyun Aynen Devam Ediyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Önce Ankara Devlet Tiyatrosu oyunu “Genç Osman”ın oyuncularından Tolga Tuncer, oyunun sahnelendiği sırada Başbakan Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan’a hakaret ettiği iddia edildi. Ardından Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, oyuncu Tuncer’i “densizlikle” suçladı. Şimdi ise genel müdürlükçe soruşturma başlatıldı.

Devlet Tiyatroları yetkilileri konuyla ilgili yaptıkları açıklamada, basında çıkan bazı haberleri yalanladılar ve oyuncu Tolga Tuncer’in soruşturma sonucuna kadar ne olursa olsun oyunda yer alacağını, ücretini tam olarak alacağını ve herhangi bir başka şehir tiyatrosuna gönderilmeyeceğini belirttiler.

“AYNI OYUNCUYLA İLGİLİ BAŞKALARININ DA YAKINMALARI VAR”

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, TÜİK envanterinde kayıtlı 49 resmin Kültür ve Turizm Bakanlığına devrini öngören protokolün imzalanmasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Ankara Devlet Tiyatrosunda oynanan ‘Genç Osman’ isimli oyunu izleyen Sümeyye Erdoğan’a hakaret edildiği gerekçesiyle Sümeyye Erdoğan ile 150 izleyicinin salonu terk etmesine ilişkin soruyu yanıtlayan Günay,  “Aynı oyuncuyla ilgili başkalarının da yakınmaları vardı. Hatta oyunun rejisörünün de yakınmaları olduğunu bu vesileyle öğrenmiş oldum. Bu tür şeylerin olmaması, bizim birinci ilkemiz” dedi. “O oyunda Başbakan Erdoğan’ın kızının bulunmasının sadece bir tesadüf olduğunu, söz konusu oyuncuyla ilgili pek çok yakınmanın bulunduğunu” da sözlerine ekledi.

Oyuncuyla ilgili oyunun rejisörünün yakınmalarını da bu vesileyle öğrendiğini anlatan Günay, “Sanatın gelişmesini sağlamak kadar halka saygılı bir biçimde sunulmasını sağlamanın da ilkemiz olduğunu ilgili herkese aktardım, olay bundan ibarettir. Temel prensibimiz halka saygıdır. Halka saygısız hiçbir davranış, devletin hiçbir kurumunda gerçekleşemez” dedi.

Günay, söz konusu oyuncuya ceza verilip verilmeyeceğinin sorulmasına karşılık da bunu kendisinin bilemeyeceğini, ilgili kurumun bu konuda soruşturma açıldığını açıkladığını ifade etti.

OYUN TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR

3 yıldır sahnelenen ‘Genç Osman’ oyunu  Tolga Tuncer’in de katılımıyla tüm hızıyla devam ediyor. Büyük Tiyatro’da sahnelenen oyunu Turan Oflazoğlu tarafından kaleme alındı. Şakir Gürzumar’ın yönettiği oyun, 15 – 17 Nisan tarihlerinde izlenebilecek. Dekor tasarımı Sertel Çetiner’e, giysi tasarımı Gülümser Erigür’e, ışık tasarımı Şükrü Kırımoğlu’na ait oyunun müzikleri ise Can Atilla’ya ait.

Genç Osman’a Kutay Sungar’ın nefes verdiği oyunda, Akın Erozan, Tolga Tuncer, İlhan Kantarcı, Ahmet Erkut, Nusret Şenay, Cahit Çağıran, Kayhan Sarıgöllü, Uğur Kaya, Çiğdem Mine Haktanır, İhsan Sanıvar, Neşe Başkent, Füsun Akay, Fikret Ergin, Halit Güngör, Nejat Armutçu ve Necmettin Efe Ünsal’ın rol alıyor. Genç Osman, tiyatro sahnesinde şu ifadelerle anlatılıyor:

“Genç ve tecrübesiz bir hükümdar olan Genç Osman; toplum hayatında ve devlet işlerinin yürümesinde yenilikler yapmak istemektedir. Genç, dürüst, idealist bir o kadar da deneyimsizdir. Haremi ve çok eşliliği kaldıracağım deyip sonrasında kendisiyle çelişkiye düşer. Anadolu’yla birleşmek ve kalkındırmak gerektiğini bilir ancak yanlış zaman ve yöntem seçer. Halkı ve Ülkesi için kendisini yıkıma sürükleyecek tehlikeleri göze alır. Sonunda entrikacılar tahta göz dikenler kazanır ve Genç Osman devleti, insanları için hayatını feda eder.”

Hürriyet

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.