Olay Oyunun İlk Raporu Hazır

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Sümeyye Erdoğan’ın “Genç Osman” adlı tiyatro oyununu terk etmesine gerekçe olarak gösterdiği tiyatrocu Tolga Tuncer, aynı oyunla sezona devam ediyor. Oyunun, krizin yaşandığı akşamki sergilenişine yönelik raporda, Tuncer’in haddini aşan davranışta bulunduğu şeklinde bir tespite yer verilmediği de öğrenildi.

Milliyet Gazetesi’nden Mithat Yurdakul’un haberine göre, “Genç Osman” oyununa ya da tartışmalara neden olan oyuncuya şu safhada bir ceza verilmesi söz konusu değil. Konuyla ilgili disiplin soruşturması sürecinin başladığını belirten yetkililer, oyun sorumlusu ve sahne amirinin imza koyduğu rutin oyun raporunun inceleneceğini, gerek duyulursa oyuncuların da bilgisine başvurulacağını ifade etti. Oyunda tutulan raporda, Erdoğan ile Polis Akademisi öğrencilerinin salonu terk ettiği bilgisine yer verildiği, oyuncu Tolga Tuncer’in haddini aşan bir davranışta bulunduğu yönünde tespite yer verilmediği öğrenildi.

Disiplin soruşturmasının yaklaşık 1 ay süreceği, ancak oyuncunun aleyhinde ciddi bir argüman bulunmadığı, ağır bir ceza çıkmasının beklenmediği öğrenildi. Yetkililer, “Maçta da faul olabiliyor. Sonuçta bu canlı yapılan bir iş” değerlendirmesi yaptı.

Oyuncularla ilgili kişisel karar alınmaması için sorunlu vakalarda disiplin soruşturması mekanizmasının işletildiğini belirten yetkililer, “Genel müdüre yumruk bile atılsa böyle yapılır. Keyfi uygulama yapılırsa kurum biter” dedi.

Tanıması mümkün değil

Yetkililer, Sümeyye Erdoğan’ın söz konusu oyuna geleceğinin kuruma bildirilmediğini, oyuncunun da Sümeyye Erdoğan’ı tanımasının mümkün olmadığını belirterek, “Türbana tepki söz konusu olamaz. Çalışanların ailelerinde de başını örten pek çok kişi var” yorumunda bulundu.

Hürriyet

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.