Özer Tunca’nın Çocuk Oyunu New York’ta

Pinterest LinkedIn Tumblr +
Türk Amerikan Kültür Sanat Yapıcılık (TACAP) tarafından New York Başkonsolosluğu ve Amerika Türk Kadınlar Birliği Atatürk Okulu’nun destekleriyle, 23 Nisan Çocuk Bayramı için hazırlanan, “Nasreddin İnadın Sonu” adlı ödüllü oyun, Türkiye ve Avrupa’dan sonra UGNY tiyatro topluluğu tarafından Hasan Işakkut ve Orkestrasının canlı performansı eşliğinde New York’ta sahnelenecek.

Devlet Tiyatroları sanatçısı Özer Tunca’nın kaleme aldığı, Nasreddin Hoca’nın en popüler fıkralarından oluşan, dans ve müziklerle süslenen oyun, minik izleyicileri ile 1 Mayıs Pazar günü New York The Lighthouse tiyatro salonunda buluşacak.

Çocuklar için görsel bir şölene dönüştürmek için 3 aydır hazırlanan ekibin oyuncuları Uğur Uğural, Meltem Mete, Ceren Arıcıoğlu, Bengisu Özenel, Murat Küçük, Ümran Ünlü, Sertan Taşçı, Arzu Bakar, İlknur San, Tuğba Yılmaz ve Ali Ersal’dan oluşuyor.

Yapımcılığını Gonca Yarımer’in, yönetmenliğini Nurullah Kalkan’ın, koreografisini Korhan Başaran’ın ve afiş-dekor tasarımlarını Necdet Yılmaz’ın üstlendiği oyun, aynı gün içerisinde saat 12.30, 2.15 ve 4.00 olmak üzere üç kez perde diyecek. Oyunun New York prömiyerinden sonraki turne organizasyonları, TADF’ın destekleriyle gerçekleşecek.

TACAP adına konuşan Gonca Yarımer, geçtiğimiz günlerde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın Amerika’da resmi olarak “çocuk bayramı” ilan edilmesinden büyük gurur duyduklarını ve oyunu tam da bu kararın ardından sahnelenmesinin anlamlı ve güzel bir tesadüf olduğunu söyledi.

Zaman

Paylaş.

Yanıtla