Şimdi Başrol Dayanışmanın!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

(“Sahne, Perde, Ekran, Mikrofon Oyuncuları Sendikası”nın açıklamasına yer veriyoruz.)50 yıla yakın zamandır Türkiye’de bir “Oyuncular Sendikası” olması gerektiği konuşuluyor.“Sahne, Perde, Ekran, Mikrofon Oyuncuları Sendikası” 29 Mart 2011’de 63 kurucu üye ile resmen kuruldu.

 29 Mart 2011’de İstanbul Valiliği’nin önünde buluşan 63 kurucu üyeden 30’u, 5 kişilik temsilci grup aracılığı ile bildirimlerini yaptı.
 Emniyet tarafından incelenen belgelerin ardından, Maliye’den vergi numarası alındı ve sendika tüzel kişiliğini kazandı.
 
29 Kasım 2010’da hemen her kuşaktan 500’den fazla oyuncu Point Hotel’de toplandı ve bir sendika kurulması için ortak  irade gösterdi. O günden sonra, Point Hotel Buluşması’nı da hazırlamış olan Oyuncular Sendikası Girişimi Çalışma Grubu genişledi ve sistemli bir biçimde çalışmaya başladı. Finansman oyuncuların desteği ile sağlandı, bir ofis tutuldu, maaşlı personel istihdam edildi. Stratejik iletişim planlaması için Ceviz İletişim profesyonel destek verdi. 29 Ocak 2011’de Bahçeşehir Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Haluk Gürgen moderatörlüğünde bir “arama toplantısı” yapıldı. Bu toplantı ile misyonumuzu, vizyonumuzu ve değerlerimizi hep birlikte belirledik. Toplantının ardından 9 kişilik Geçici Yönetim Kurulumuzu seçtik.
 
Geçici Yönetim Kurulu’nun seçilmesi ile organizasyonel yapımızı endüstri mühendislerinin de desteği ile daha profesyonel bir hale getirdik. Örgütlenme, Kaynak Geliştirme, Finans, İletişim, Hukuk, Kurumsal İlişkiler, Uluslararası İlişkiler, Eğitim ve Araştırma birimleri bugünkü organizasyon yapısını oluşturuyor. Her birimde gönüllü çalışanlarla birlikte çalışma grubu bugün 50’nin üzerinden kişiden oluşuyor. En az kazananla en çok kazanan bütün süreçte dayanışma içinde çalıştı. Sendikamız, girişim sürecinde olduğu gibi, her aşamada açık ve şeffaf bir yapıya sahip ve hesap verebilir olacak.
 
Sendika kurulmadan önce Ankara’da kamu kuruluşları ziyaret edildi, yabancı ülkelerin oyuncular sendikası yöneticileri davet edildi. Çalışma koşullarımızdaki haklarımızı savunabilecek tek örgütlenme modeli olan sendikayı kurarken gerekli tüm kamu kuruluşlarını Ankara’da ziyaret ettik, Fransız Oyuncular Sendikası’nın Genel Delegesi’ni davet ederek ortak bir çalışma gerçekleştirdik. Alman Oyuncular Sendikası ile internet üzerinden bir video-toplantı yaptık, bir çok ülkenin tüzüğünü inceledik ve onlarla yazışarak daha fazla bilgi sahibi olduk.
 
Önce sayımızı arttıracağız, güçleneceğiz, ancak o zaman hakkımızı arayabiliriz !
 
Sendikamız hiçbir konfederasyona bağlı olmayan bağımsız bir sendika olarak kuruldu. İlk 6 aylık dönem için planımız örgütsel, finansal, hukuki alt yapımızı sağlamlaştırmak. Bunu sağlayabilmek için önce sayımızı arttırmalı ve güçlenmeliyiz. Bunu sağladıktan sonra, ilk hedefimiz çalışma hayatımızdaki koşulları düzeltmek için harekete geçmek olacak.
 
Yakında açılacak olan web sitemizde en sıkça sorulan soruların cevaplarını bulabileceksiniz. Her türlü bilgi için Oyuncular Sendikası Merkez Ofisi’ni ziyaret edebilir, e-posta atabilir ya da arayabilirsiniz.
 
SAHNE, PERDE, EKRAN, MİKROFON
 OYUNCULARI SENDİKASI
 Abide-i Hürriyet Caddesi Arzu Apt.
 No:155 Kat 2 Daire 3 Şişli / İstanbul
 Tel: 0212 231 45 46 – 47
 Gsm: 0530 821 00 98 – 99

Paylaş.

1 Yorum

  1. Mehmet AKIN Tarih:

    İzmirden yazıyorum.Öncelikle sendikamızın hayırlı olmasını diliyorum.Sendikaya nasıl üye olabilirim,onu öğrenmek istiyorum.Bilgilendirirseniz sevinirim.İyi çalışmalar…

Yanıtla