Sivas’ta Neler Oluyor?

Pinterest LinkedIn Tumblr +

(İzmir Yenikapı Tiyatrosu’nun Sivas turnesi esnasında karşılaştıkları durum hakkında kaleme aldıkları bildiriyi yayınlıyoruz.) İzmir Yenikapı Tiyatrosu “İsyan” oyununun Türkiye Turnesi kapsamında 108. Oyunuyla bugün Sivas’ta perde açtı.

Oyun öncesi e-posta yoluyla bir çok tehdit alan tiyatronun organizasyonunu yapan Gençlik Muhalefeti temsilcisine Sivas’taki ilgili Emniyet Müdürü “Bu oyunu burada oynuyorsunuz ama 2. Sivas vakası yaşanmasın” diyerek tavrını ve duruşunu da ortaya koymuş oldu.

Oyun öncesi, oyunun çekimlerini yapmak isteyen ve oyunun oynanmasını bu yüzden geciktiren ve çekimin yapılmaması halinde oyunu yasaklayacağını söyleyen emniyet yetkilileri ile oyuncularımız arasında çıkan tartışmada oyun görüntülerini almalarının yasal bir dayanağının olmadığı ancak kendilerinin görüntüleri başka bir yerde yayınlamayacaklarına dair bir imzalı kağıt vermeleri durumunda alabilecekleri söylendi. Bu kağıdın alınması ile oyunun görüntülenmesine izin verildi.

Organizasyon ekibine “oyun metninin dışına çıkılması halinde tiyatroculara bir şey olmaz ama seni gözaltına alırız, senin başın belaya girer” tehditlerini savuran Emniyet amiri sanırız ki 2. Sivas vakası yaşanmaması için(!) 2 çevik kuvvet arabasını ve onlarca resmi, sivil polisi oyunun oynanacağı salonun önünde hazır bulundurdu.

Tiyatromuz kurulduğu 6 yıl boyunca bir çok yasak, engelleme ile karşılaşmıştır. Sivas’ta yaşananlardan anladığımız kadarıyla yolumuz doğrudur. Yolumuzda bizi yalnız bırakmayan tüm dostlarımıza ve oyun organizasyonu gerçekleştiren Gençlik Muhalafeti’ne teşekkür ederiz.

Sivas’ta 108. Oyunumuz kalabalık bir izleyici kitlesine ulaşarak ve oyun sonunda izleyicilerin büyük beğenisini kazanarak yasakçı zihniyete en iyi cevabı vermiştir. Oyun sonrasında oyuna giremeyen seyirciler için 2. bir seans daha oynanmıştır.

Kamuoyunun bilgisine ve duyarlılığına sunarız.

İzmir Yenikapı Tiyatrosu

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.