Tiyatro Bereze Festivallerde

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Tiyatro BeReZe, 2010 – 2011 sezonunun son oyunlarını iki önemli festivalde seyirciyle buluşturuyor. Her yaştan seyircinin keyifle izleyebileceği ‘Kayıp Eşya Bürosu’ İstanbul Uluslararası Kukla Festivali ve Uluslararası Mizah Festivali’nde sahnede olacak.

Çocuk edebiyatının tanınmış yazarlarından Sevim Ak‘ın aynı adlı hikayesinden Elif Temuçin ve Firuze Engin tarafından oyunlaştırılan eserde, Firuze Engin, Bilge Gültürk ve Güray Dinçol, oyuncu, anlatıcı ve kuklacı olarak karşımıza çıkıyor.

Oyun, sahibi tarafından takside unutulan bir sardunya çiçeğinin, getirildiği kayıp eşya bürosunda tanıştığı eşyalarla geçirdiği ilk gün ve bu eşyaların hikayeleri üstüne kurulu.Kukla tiyatrosunun, ülkemizde çok fazla bilinmeyen bir alt türü olan ‘obje tiyatrosu’ biçiminde sergilenen Kayıp Eşya Bürosu’nda, gündelik nesneler sahnede kendi özgün biçimlerini koruyarak, birer kukla gibi oynatılıyor. Çocuk tiyatrosunun kalıplaşmış anlatımlarının dışında bir yol benimseyen Tiyatro BeReZe, çocuk seyirciye daha önce izlemiş oldukları oyunlardan farklı bir deneyim yaşatmayı amaçlıyor.  Objelerin dünyasında geçen bu eğlenceli oyun, sade bir tasarım ve samimi bir anlatıyla sahneye taşınıyor.

PROGRAM:

8 MAYIS PAZAR 14:00(ULUSLARASI KUKLA FESTİVALİ KAPSAMINDA)

13 MAYIS CUMA 17:00(ULUSLARARASI MİZAH FESTİVALİ KAPSAMINDA)

YER:BEYOĞLU TERMİNAL SAHNESİ

ADRES:İstiklal Cad. No:112 Kat:4 Beyoğlu-İstanbul(Bolulu Hasan Usta’nın 4.katı)

Ayrıntılı bilgi için:

www.tiyatrobereze.com

Paylaş.

Yanıtla