Tiyatro Makineleşmeye Karşı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Kültür Sanat-Sen üyeleri, Ankara’da yaptıkları eylemle 27 Mart Dünya Tiyatro Günü’nde sahne emekçilerinin ağır çalışma koşullarına dikkat çekt.

Kültür Sanat-Sen Ankara Bölge Şubesi üyeleri, dün 27 Mart Dünya Tiyatro Günü nedeniyle Ankara Büyük Tiyatro önünde eylem yaparak sahne emekçilerinin 16 saate varan çalışma koşullarını protesto etti. Kültür Sanat-Sen üyeleri sundukları performansla “Kurtuluş yok tek başına yumruktan ve zincirden” dedi. Kültür Sanat-Sen Ankara Şube Başkanı Efser Akman, sürekli hale gelen keyfi düzenlemeler ve hukuksuz uygulamaların tüm sahne emekçilerinde isyan yarattığını söyledi. Akman, özerk olması gereken sanat kurumlarına hükümetin müdahale etmesini eleştirdi.

ÇOCUKLARIMIZIN DA GELECEĞİNİ ETKİLİYOR

Sahne emekçilerinin karşı karşıya kaldığı düşük ücretleri ve ağır çalışma koşullarına dikkat çeken Akman, “İktidar bu yolla bizlerin yanı sıra çocuklarımızın da geleceğini belirlemeye çalışıyor” dedi. Akman, “Biz Kültür Sanat-Sen olarak ‘Nitelik değil, nicelik önemli’ diyerek sanat alanında fabrika üretimi sistemini dayatan, evrensel olan sanatı tüketim ürünü, günde 16 saat çalıştıran sahne emekçilerini makine haline getirmek isteyen anlayışa karşı mücadelemizi sürdüreceğiz. Çünkü biz çocuklarımıza onurlu bir gelecek bırakmaya kararlıyız” dedi.

Evrensel

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.