‘Tiyatroda Kötüye Giden Bir Şeyler Var’

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Devlet Tiyatroları Başrejisörü Rüştü Asyalı, 13’üncü Devlet Tiyatroları – Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali kapsamında, Nâzım Hikmet imzasını taşıyan “Memleketimden İnsan Manzaraları” adlı oyunu Cem İdiz’in piyanosu eşliğinde sahneledi.

Rüştü Asyalı, Türk tiyatrosunun dününü ve bugünü değerlendirirken “Tiyatroda kötüye giden bir şeyler var. Bunu düzeltmede Devlet Tiyatroları’na büyük sorumluluk düşüyor” dedi.

Asyalı, tiyatroda kötüye gidişin nedenini ise “meraksızlığa” bağlayarak, “Sanırım bir başka neden de televizyonda pompalanan şeyleri fazla ciddiye almamız, gerçek sanmamız” dedi. Devlet Tiyatroları’nın tüm çalışanlarıyla Türk tiyatrosuna en iyi katkıyı sunma gayretinde olduğuna dikkati çeken Asyalı, “Bu güzide kurumun hem yöneticileri hem çalışanları iyi niyet ve özverili çaba içindeler ve gerekeni yapmaya çalışıyorlar. Ama bilindiği gibi Devlet Tiyatroları da bütçeden pay alıyor. Alınan bu pay, arzu ettiğimiz güzelliklere kavuşmamıza biraz engel ancak, ona rağmen sorumluluklarımızı en iyi şekilde yerine getirmeye çalışıyoruz” dedi.

Rüştü Asyalı, tiyatro izlemenin insanlara kattığı pozitif değerlerin önemine dikkati çekerek, toplumun tüm bireylerine tiyatroya gitme ve tiyatroya sahip çıkma çağrısında bulunduğunu sözlerine ekledi.

Habertürk

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.