Tiyatrotem’de Bahar Şenliği Var

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Bu yıl 10. yaşını kutlayan tiyatrotem Mayıs ayındaki gösterimleri ve yurt dışı turnesiyle bahar şenliği yaşıyor. Topluluk Beraber ve Solo Şarkılar adlı oyununu 5 Mayıs’ta Sarıyer Kültür Merkesi, Nejat Uygur Sahnesi’nde, 6 Mayıs’ta Kumbaracı50’de, 9 Mayıs’ta Oyun Atölyesi’nde, 15 Mayıs’ta ise Bahçelievler Belediye Kültür Merkezi’nde oynayacak. Beraber ve Solo Şarkılar mahalleleri kentsel dönüşüm projesi kapsamına alınan insanların hikâyelerini anlatıyor. Oyun kişileri bu gün yaşadıklarını anlatırken yakın geçmişte olup biten, ama unutulan, unutturulan anlara ya da anılara da geri gidiyorlar. Akıllarına düşen şarkılar ise bu yaşayan bellek macerasına eşlik ediyor: “Unutamıyorum… unutamıyorum… gecem yok, artık, gündüzüm yok…”  Ayşe Bayramoğlu’nun yazdığı tek perdelik oyunda Nihal Geyran Koldaş, Şehsuvar Aktaş ve Ayşe Selen rol alıyorlar.

tiyatrotem’in geçen sezondan bu yana oynanmaya devam eden, yazarına 2010 Tiyatro Ödülleri En İyi Oyun Yazarı Ödülü’nü kazandıran Hakiki Gala adlı oyunu ise 13 Mayıs’ta Uluslararası Mizah Fesitavli kapsamında 13 Mayıs’ta Kumbaracı50’de sergilenecek. Hakiki Gala günümüzün rating yapan ve çok tartışılan televizyon programları, sağanak halinde yağan 3.sayfa haberleri, insanlardaki kendini tüm çıplaklığıyla toplumun zalim seyrine sunarak karizma oluşturma çabası üzerine kotarılmış bir komedi. Oyunun kahramanları  Müesser Hanım ve Lûtfi Bey’e bir kereliğine de olsa sahneye çıkma ve kendilerini gösterme şansı verilmiştir; ancak Müesser ve Lûtfi için ortak bir sahne dili tutturmak, anlaşmak zorlu bir serüvenden geçmelerini gerektirecektir.  Defalarca baştan almaları gerekir, defalarca tökezlerler; ama hayallerinden asla ve asla vazgeçmeyeceklerdir.

Yönetmenliğini Çetin Sarıkartal’ın yaptığı oyunun metni Ayşe Bayramoğlu’na, sahne tasarımı Zekiye Sarıkartal’a, görsel iletişim tasarımı ise Behiç Alp Aytekin’e ait; tek perdelik oyunda Ayşe Selen ve Şehsuvar Aktaş oynuyorlar.

tiyatrotem bahar şenliğini Mayıs ayı sonunda Danimarka’da sürdürecek. Dört yılda bir yapılan ASSITEJ (Dünya Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Birliği) Dünya Kongresi ve Festivali’ne davet edilen ilk Türk topluluk olan grup ASSITEJ tarafından bu yıl 17. düzenlenen ASSITEJ Genel Kurul, Kongre ve Festivali (World Congress and Performing Arts Festival for Young Audiences) kapsamında Nasıl Anlatsak Şunu adlı oyununu 150 seyirci kapasiteli Anemone Teatret’te 6 gösterim halinde sunacak.

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.