Tiyatroya Taşınan Öğrenciler

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Erzurum Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle ilköğretim okulu öğrencilerini tiyatro ile buluşturuyor. ‘Balık istifi’ şeklinde okuldan tiyatro salonuna tıkabasa taşınan öğrenciler, minibüslerden “Oh be dünya varmış” diyerek indiler.

İki gün sürecek olan tiyatro şenliğinin ilk gününde kent merkezindeki çeşitli okullarda eğitim- öğretim gören 2 bin öğrenci midibüs ve minibüslerle Halk Eğitim Merkezine taşındı. Öğrenciler Duygu Seval’in yazdığı Yakup Çağlayan’ın yönettiği ‘Dahi ile Ruhi’ adlı çocuk Oyununa götürüldü. Bazı servis şoförlerinin öğrencileri Halk Eğitim Merkezine tıka basa doldurarak taşınmasına yetkililer sessiz kaldı. Çocukların ‘tiyatroya mı ölüme mi’ götürüldüğünü soran halk, “Böyle de taşınmaz ki” diye tepki gösterdi. Servis içinde ayakta bile duracak yer bulamayan bazı öğrenciler, camlara yapışarak okullarına gidebildi. Servislere balık istifi binen öğrenciler ise, “Serviste ayakta duracak yer yok. Gelirken nefes bile almakta güçlük çekiyorduk. Minibüsten inebilirsek rahatlayacağız” dediler

Dahi ile Ruhi adlı tek perdelik tiyatro Oyunun yönetmeni Yakup Çağlan, “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü’nün katkıları ile Çarşamba ve Cuma günü toplam 4 bin öğrenci tiyatro ile buluşturduk. 500 kişilik Halk Eğitim Merkezinde yaklaşık bir saat süren oyunu bir günde 4 seans oynayarak 2 bin öğrenciye izlettik” dedi.

Öte yandan tiyatrodan çıkan her öğrenciye kek, meyvesuyu ve balon verildi.

Haberler

Paylaş.

Yanıtla