Ünlü Ressam Ölümden Döndü

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Kars’taki İnsanlık Anıtı’yla ilgili toplantıdan çıkışında Bedri Baykam ve asistanı Tuğba Kurtulmuş’u yaralayan saldırganın yakalanması için özel ekip kuruldu. Kamera görüntülerinden kimliği belirlenen saldırgan birkaç saat kaçabildi.

Ressam Bedri Baykam ve asistanı Tuğba Kurtulmuş, Akatlar Kültür Merkezi’nde dün sabah yapılan basın toplantısının ardından bıçaklı saldırıya uğradı. Başbakan Recep Rayyip Erdoğan’ın “ucube” dediği ve önceki gün yıkımına başlanan Kars’taki İnsanlık Anıtı’nın son durumuyla ilgili toplantıdan çıkan Baykam ve Kurtulmuş, “rambo bıçağı” tabir edilen bıçakla yapılan saldırıda yaralandı. Ameliyata alınan Baykam’ın kaburgasının ve bağırsağının hasar gördüğü belirtildi.

Saldırı, Bedri Baykam, basın toplantısı sona erdikten sonra asistanı ve birkaç arkadaşı ile birlikte otoparkta bulunan aracına gittiği sırada yapıldı.

Taksiyle hastaneye götürüldü

Sol karın boşluğundan yaralanan Baykam, sokaktaki insanlardan yardım isteyerek “Bıçaklandım, hastaneye götürün, yaralandım. Çabuk…” diye bağırdı.

Yoldan geçen bir taksiye bindirilen Baykam, Maslak Acıbadem Hastanesi’ne götürüldü. Karnından yara alan Baykam’ın asistanı Tuğba Kurtulmuş ise polis kordonuyla çevrilen zeminde, ambulans gelinceye değin, şok halinde 20 dakika kadar bekledi. Kurtulmuş da aynı hastaneye kaldırıldı. Saldırı sırasında basın toplantısının gerçekleştiği salonda bulunan heykeltraş Mehmet Aksoy, saldırıyı öğrendikten sonra otoparkta bulunan Tuğba Kurtulmuş’un yanına geldi, polislerden bilgi aldı. Aksoy, Kurtulmuş’un ambulansla hastaneye kaldırılmasının ardından kültür merkezinden ayrıldı.

Saldırgan otomobille kaçtı

Görgü tanıkları saldırganın elinde büyük bir bıçağın olduğunu söyledi. Tanıkların verdiği bilgilere göre saldırıyı 1.70 boylarında 30-35 yaşlarında olduğu sanılan esmer bir kişi gerçekleştirdi.

“Size bir şey sorabilir miyim?” diyerek Baykam’ın yanına yaklaşan saldırganın aldığı “İşim var” cevabının hemen ardından Baykam’ı ve Kurtulmuş’u bıçakladığı ifade edildi. Saldırganın daha sonra bir otomobile binerek olay yerinden kaçtığı belirtildi.  Hastanedeki yakınlarının verdiği bilgi doğrultusunda Baykam’ın yarasının derin olduğu, kaburgası ve bağırsaklarının hasar gördüğü öğrenildi.

‘ALLAH BİLİR’ DİYEN SALDIRGANIN İFADESİ:

‘Sinirlendim bıçakladım’

Bıçaklı saldırının ardından kaçan saldırgan Mehmet Çelikel, akşam saatlerinde Bayrampaşa Polis Merkezi’ne gidip teslim oldu. Çelikel daha sonra Bayrampaşa Devlet Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirildi.

Hastane çıkışında kendisini görüntüleyen basın mensuplarına işaret parmağını kaldırarak, “Allah birdir, Allah’tan başka ilah yoktur” diye bağıran Çelikel, buradan soruşturmayı üstlenen Asayiş Şube Müdürlüğü’ne götürüldü.

Şubeye girişte de “Allah’tan başka ilah yoktur” ifadesini kullanan Çelikel sorguya alındı. İfadesinde kuyumculuk yaptığını söylediği belirtilen 1 çocuk babası Çelikel’in, bir süre önce eşinden boşandığı belirlendi. Polis Çelikel’in evinde ve bazı adreslerde arama yaptı.

Öte yandan saldırganın polise verdiği ilk ifadede, Baykam’la ilk olarak Akatlar Kültür Merkezi’nde geçen hafta yapılan toplantının ardından tartışma yaşadığını anlattığı öğrenildi. Baykam’dan kendisini Taksim’e bırakmasını istediğini ancak terslendiğini belirten Çelikel’in ifadesinde şunları söylediği kaydedildi:

‘Görüşemezsiniz’ dendi

“Bugün (dün) toplantı sonrası yine aynı konuyu konuşmak için ‘Görüşebilir miyiz?’ dedim. Yanındaki kadın araya girip ‘Görüşemezsiniz. Çok işimiz var’ dedi. Ben de sinirlendim ve bıçakladım.”

Bu arada saldırganın olay yerinden kaçmak için durdurduğu bir su dağıtım aracına bindiği öğrenildi. Şoförün “Ağabey benim başımı yakma” sözlerine Çeliklel’in, “Asıl beni almazsan başın yanar” yanıtını verdiği bir süre sonra da bu araçtan inerek bir taksiye binerek kayıplara karıştığı belirtildi.

‘Planlı saldırı’

Heykeltıraş Mehmet Aksoy, Baykam’ı bıçakla yaralayan saldırgan Mehmet Çelikel’in, Kars’taki heykelle ilgili yapılan toplantıda bulunduğunu ve saldırının planlı olduğunu söyledi.

Çuhadaroğlu Baykam’ın durumuyla ilgili olarak bilgi verdi.

Baykam’a 4 saatlik ameliyat

Acıbadem Maslak Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Çağlar Çuhadaroğlu, ressam Bedri Baykam’ın sağlık durumuyle ilgili açıklama yaptı. Çuhadaroğlu şunları söyledi: “Ressam Bedri Baykam hastanemize ulaştıktan sonra ameliyata alınmıştır. Baykam’ın ameliyatı genel cerrahi uzmanı Prof. Dr. İsmail Hamzaoğlu ve Prof. Dr. Cihan Uras tarafından gerçekleştirilmiştir.

Kesici ve delici alet ile yaralanması sonucunda karın bölgesinde kalın bağırsağı, 12 parmak bağırsağı ve karaciğerinde yaralanmalar meydana gelmiştir. Yaralanma sonucu ciddi kanaması olan Bedri Baykam’ın ameliyatı 4 saat sürmüştür. Ameliyat sonrası yoğun bakım ünitesine alınmıştır.

‘Hayati risk var’

Piramit Sanat Genel Koordinatörü Tuba Kurtulmuş’un ameliyatının da 2 saate yakın sürdüğünü anlatan Prof. Dr. Çuhadaroğlu, “Hastanın 12 parmak bağırsağında ve kalın bağırsağa giden damarlarında yaralanmalar oluşmuştur. Yoğun bakım servisine alınan her hasta için hayati risk söz konusudur” diye konuştu.

Milliyet

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.