“Yala Ama Yutma!” Almanya’da

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Geçtiğimiz yıl iDANS Festivali kapsamında yalnızca iki temsille seyirci karşısına çıkan Yala Ama Yutma! oyunu 30 Nisan – 8 Mayıs 2011 tarihleri arasında Almanya’da düzenlenen ve bu yıl ana temasını “Türkiye” olarak belirleyen Heidelberger Stückemarkt ’11 Festivali’nin programında yer alıyor. Özen Yula’nın yazıp Melis Tezkan ile Okan Urun’dan oluşan “biriken” topluluğunun yönettiği, Bimeras | İDANS’in ortak yapımcı olduğu, Ayça Damgacı, Alican Yücesoy, Koray Kadirağa’nın oynadığı oyunda bir porno oyuncusunun dünyayı kurtarma rüyası sahneye taşınıyor. Tekst, video ve oyuncunun hiyerarşi olmadan birlikteliği üzerine bir deneme özelliği taşıyan rejisiyle Yala Ama Yutma! 4 Mayıs’ta Heidelberg’te seyirciyle buluşacak.

Festivale prodüksiyon olarak Türkiye’den oyun deposu’nun “Aptal, Sıradan ve Suçlu” oyunu ve garajistanbul-Rimini Protokol ortak yapımı “Dağaçar Bey ve Çöpün Altın Tektoniği” katılıyor.

Festivalde ayrıca Türk yazarlarının oyunlarının yarışma sonucunda ödüllendirileceğini ve katılımcı üç yazardan (Berkun Oya, Fehime Seven, Sami Özbudak) ikisinin (Seven ve Özbudak) VDST’nin uzun süredir yürüttüğü “Yeni Metin Yeni Tiyatro” projesinden çıktıklarını hatırlatalım.

Ayrıntılı bilgi için:  http://www.theaterheidelberg.de/servlet/PB/menu/1342367_l2/index.html

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.