“Yüzyılın Aşkı” Devam Ediyor!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ve Diğer Şeyler Topluluğu’nun kurucusu Yeşim Özsoy Gülan’ın yazıp yönettiği yeni tiyatro oyunu “Yüzyılın Aşkı”; Nisan ayında her Cuma ve Cumartesi saat 20:30da GalataPerform’da ve 18 ve 25 Nisan tarihlerinde de İKSV Salon’da sahnelecek.

Yurt içi ve yurt dışında, tiyatro alanında özellikle yeni metinler yaratmak konusuna odaklanan Ve Diğer Şeyler Topluluğu’nun yeni projesi “Yüzyılın Aşkı”, geçtiğimiz yüzyıla ve o yüzyılın Türkiye’sine resmi tarihin dışında çıkarak farklı bir yorum getirmeyi hedefliyor.

Oyunda Deniz Celiloğlu ve Sanem Öge rol alıyor. Sahne ve kostüm tasarımını Başak Özdoğan’ın gerçekleştirdiği “Yüzyılın Aşkı” tek bir masa ve iki sandalyeyle oynanıyor ve bu anlamda oyunculuk üzerine özel bir çalışma. Ses tasarımını; bilgisayarı akustik sazlarla aynı sahnede çalınabilen bir enstrüman olarak ele alan ve yurt içinde ve dışında pek çok konserler gerçekleştiren Korhan Erel üstleniyor. Oyunun su altında gerçekleştirilen fotoğraf çekimleri, yapıtları Berlin, Paris ve İstanbul’daki koleksiyonlarda yer alan çok yönlü sanatçı Genco Gülan’a, video çekimleri ise Altın Portakal Ödüllerinde “Ben ve Nuri Bala” filmiyle En İyi Belgesel Ödülü alan Melisa Önel’e ait.

En son projesini Almanya’da Wiesbaden Devlet Tiyatroları’nda gerçekleştiren Yeşim Özsoy Gülan’ın yazıp yönettiği “Yüzyılın Aşkı” Türkiye tarihinin son yüzyılından 8 farklı zaman ve mekânda 8 değişik aşk hikayesine odaklanıyor ve günümüzde “Şimdi”de bitiyor. 1950lilerin Nişantaşı’ndan 1999 senesinin yılbaşı ve yeni yüzyıl heyecanına, 24teki bir tren istasyonu ve göçten 1951e, 1959a, 1981in darbe ertesi karanlık, sıkıntılı zamanlarına kadar farklı bir yelpaze sunan oyun, seyirciyle birlikte bir hatırlama oyununa dönüşüyor.

Tüm bu tablolar arasında gidip gelirken, “Yüzyılın Aşkı” hem aşkın imkânsızlıkla beslenen yapısını, hem de son yüzyılın birbirinden farklı anlarını seyirciye sunuyor. Bunu yaparken temel hedefi hatırlamak, hatırlamaya çalışmak olan oyunda hem kendinizi bulacaksınız, hem de geçmişi.

Bilgi için: http://www.vedigerseyler.com

Yüzyılın Aşkı

Yazan-Yöneten: Yeşim Özsoy Gülan

Oyuncular: Deniz Celiloğlu, Sanem Öge

Işık Tasarım: Kemal Yiğitcan

Ses Tasarım: Korhan Erel

Video Tasarım: Melisa Önel

Sahne ve Kostüm Tasarım: Başak Özdoğan

Reji Asistanı: Ferdi Çetin

Teknik Masa: Tuncay Kurt

Video Montaj: Barış Doğrusöz

Fotoğraflar: Genco Gülan (oyun öncesi su altı fotoğrafları) Ali Öz (oyundan fotoğraflar)

Süre: 90 dakika, ara yoktur.

Oyun Tarihleri: 8-9-15-16-22-23-29-30 Nisan Cuma ve Cumartesi

Oyun Saati: 20:30

Oyun Yeri: GalataPerform

Adres Bilgileri: Büyük Hendek Cad. No: 21/2 Galata Kuledibi, Beyoğlu, İstanbul
Bilet & Rezervasyon: 0530 260 25 24 veya MyBilet.com

Oyun Tarihleri: 18 ve 25 Nisan Pazartesi

Oyun Saati: 20:30

Oyun Yeri: İKSV Salon

Adres Bilgileri: Sadi Konuralp Caddesi No:5 Şişhane, İstanbul

Bilet & Rezervasyon: 0216 556 98 00 veya Biletix.com

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.