1 Mayıs Kutlu Olsun!

Pinterest LinkedIn Tumblr +
(Kültür Sanat-Sen’in 1 Mayıs mesajını yayınlıyoruz.)

Dünya çapında her geçen gün, emekçilerin yaşamına, örgütlerine, işine, ekmeğine ve örgütlü mücadelesine karşı giderek şiddetlenen saldırıların yaşandığı bir dönemde 1 Mayıs’ı kutluyoruz.

Esnek, kuralsız ve güvencesiz çalışmanın yaygınlaştığı, sendikalaşmanın fiilen engellendiği, güvenceli çalışma başta olmak üzere grevli toplu sözleşmeli sendika hakkı için direnen kamu emekçilerinin taleplerinin görmezden gelindiği bir süreçten geçiyoruz.

1 Mayıs 2011, gerek  dünyanın, gerekse Türkiye’nin içinden geçmekte olduğu dönemin koşulları açısından  bakıldığında çok daha önemli hale gelmiştir. Çalışma ve yaşam koşullarının giderek çekilmez hale geldiği,  işten atmaların, yoksulluğun ve açlığın hızla arttığı, emekçilerin 4-b, 4-c, 50/d, 4924 vb gibi iş güvencesiz ve esnek çalışma biçimlerine mahkûm edildiği bir dönemde 1 Mayıs’ın tarihsel özüne ve anlamına uygun olarak kutlanması önemlidir.

1 Mayıslar, sermayenin çeşitli düzeylerde ve bütün araçlarını seferber ederek gerçekleştirdiği saldırılara karşı kitlesel karşı duruş ve mücadelenin şekillendiği, emekçilerin taleplerinin ortaklaştırıldığı bir mücadele günü olarak kutlandığı zaman gerçek anlamına uygun kutlanmış sayılacaktır.  Bunu sağlamak,  emekçilerin  en geniş  kesimleriyle birlikte işyerlerinden başlayarak alanlara kadar uzanan ve baskı ve sömürünün olduğu her yerde yaygın ve kitlesel kutlamalar yapılmasını gerektirmektedir.

Bugün dünyayı  ve ülkemizi  sermayenin çıkarları doğrultusunda yeniden şekillendirmek isteyenlerin gündemlerinde  emekçilerin çalışma ve yaşam koşullarını iyileştirmek, işten atmaları yasaklamak, sendikasızlaşmayı önlemek, yoksulluğun ve açlığın son bulması için politika geliştirmek gibi talepler yoktur. Bu talepler yıllardır emek örgütlerinin,

sendikalarımızın talepleri olmuş ve emekçiler sermayeye karşı mücadelesini somut talepler etrafında belirlediği gündem üzerinden yürüttüğü sürece güçlendirmiştir.

1 Mayıs’ı diğer günlerden farklı kılan, işçi sınıfının kapitalizme, emperyalizme, sermayenin sınır tanımayan  saldırganlığına ve  sömürüye karşı sınıf dayanışmasının güçlenmesi ve mücadelenin ilerletilmesinin önemli simgelerinden birisi olmasıdır.

Dünyanın ve Türkiye’nin dört bir yanında  er milliyetten işçilerin, emekçilerin; kapitalist sömürü ve baskıya, emperyalist saldırganlığa, her türlü ayrımcılığa karşı kol kola, omuz omuza vererek alanlara çıktığı 1 Mayıs  Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü’nü  coşkuyla selamlıyor, tüm kültür, sanat ve turizm emekçilerinin 1 Mayıs’ını kutluyoruz.

Kültür Sanat-Sen Genel Merkez Yönetim Kurulu
Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.