12. Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali Sona Erdi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Trabzon Devlet Tiyatrosunun (TDT) ev sahipliğinde düzenlenen “12. Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali” sona erdi.

Festivalin sona ermesi dolayısıyla Trabzon Zorlu Grand Otel‘de düzenlenen kapanış kokteyline, TDT Genel Sanat Yönetmeni Fatih Dokgöz ile konuk ülkelerin tiyatro ekipleri ve davetliler katıldı.

TDT Genel Sanat Yönetmeni Dokgöz, Aa muhabirine yaptığı açıklamada, festivali, hiçbir sorun yaşamadan tamamlamanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Geleneksel hale gelen festivalde bu yıl gerek konuk ekiplerin gerekse sahnelenen Oyunların oldukça kaliteli olduğunu ifade eden Dokgöz, “Festivalin biletleri ilk gün tükendi. Seyircinin ilgisi çok iyiydi. Kendilerine teşekkür ediyoruz” dedi.

Festivale katılan konuk ekiplerin de oldukça memnun kaldığını, şimdiden 4-5 ülkeden kendi festivallerine katılmaları için davet edildiklerini belirten Dokgöz, “Romanya ve Polonya ekibiyle gelen gazeteciler de festivalimizi 15 gün takip ederek görüntüledi. Ülkelerine döndüklerinde belgeselini hazırlayacaklar. Bu bizi çok mutlu etti” diye konuştu.

Trabzon halkının festivale sahip çıktığını kaydeden Dokgöz, “Şehrin dinamiklerinin de festivali sahiplenmesini istiyoruz. Dünyanın en büyük festivallerinden birini gerçekleştiriyoruz. Ülkeleri kurtaracak olgular kültür, sanat ve eğitimdir” dedi.

Trabzon‘da 2-15 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilen festivale, Trabzon Devlet Tiyatrosu “III. Richard”, İstanbul Devlet Tiyatrosu “Profesyonel”,

“Vahşet Tanrısı”, Van Devlet Tiyatrosu çocuk Oyunu “Çıplak Kral” ile katıldı.

Ünver Oral’ın “Karagöz Gösterisi”nin yer aldığı festivalde, İspanya

“Andre&Dorin”, Hollanda “Çizgideki Sihir” ve “Dans Atölyesi”, Çin “Beyaz Yılan”, Endonezya “Bhishma’nın Direnişi”, ABD “Spolin Atölyesi”, Macaristan

“Don Perlimplin” ve “Belisa’nın Bahçede Sevişmesi”, Rusya “Orman Cini”, Norveç “Kutup Sesleri”, Romanya “Soğuk Çocuk”, Polonya “Jeppe”, Ekvador

“Hoşçakal Santiago” Oyunlarını sahneledi.

Haberler

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.