18. Çocuk Oyuncular Tiyatro Festivali

Pinterest LinkedIn Tumblr +

MİMESİS Haber / 13 – 22  Mayıs 2011 tarihleri arasında Kocaeli Bölge Tiyatrosu Tiyatro Okulu öğrencilerinin katılımıyla gerçekleştirilecek “18. Çocuk Oyuncular Tiyatro Festivali” ne toplam 18 Eğitim grubunun katılıyor. 13 Mayıs Saat 18.00’da Belediye Çarşı İş Hanı önünden Sabancı Kültür Merkezine kadar yapılacak festival kortejinin ardından, 19.30’da Açılış töreni gerçekleştirilecek.

Kocaeli Bölge Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Burhan AKÇİN  “18. Çocuk Oyuncular Tiyatro Festivali” ve “Kocaeli’ de Tiyatro Sanatı” ile ilgili görüşlerini şöyle dile getirdi;

“Tiyatromuzun yani Kocaeli Bölge Tiyatrosunun kurulduğu gün görev edindiği amaçlarından, bu güne ulaşıncaya kadar sapmadığını ve bu amaçlarını gerçekleştirmek için çok çaba harcadığını biliyorsunuz. Bu amaçların içinde biri var ki asla vazgeçemeyeceğimiz; Kocaeli’nin tiyatro sanatı ile birlikte büyümesi ve gelişmesidir. Tabi bu büyüme ve gelişme seyircisi, alt yapısı, oyuncusu, yönetmeni, tasarımcısı ve bunun gibi daha bir çok vazgeçilmez yan başlıklarla donatılmıştır. İşte bu yüzden tiyatro sanatının halkla, çocuklarla, gençlerle, kurumlarla, köyler ve kırsal alanlar ile sanayi ve ticaret erbabı ve kuruluşları ile tanıştırılması, birlikte yapılması ve paylaşılması gerekmektedir. İşte bu yüzden biz bu tür organizasyonlardan vazgeçemiyoruz ve zorunlu bir görev olarak kabulleniyoruz. Çocuklarla birlikte yapılan, geliştirilen ve başarılan her düşüncenin kalıcı ve yaşayan bir düşünce olduğunu kanıtlamaya çalışıyoruz. Biz çocuklarla ve ailelerle birlikte çalıştığımız için “Kocaeli Devlet Tiyatrosu” istiyoruz diye bağırıyoruz, böyle düşündüğümüz için “Opera ve Bale istiyoruz”, yaşayan tiyatro, hayatın içinde olan bir tiyatro tüm Kocaelililere yakışır. Öyleyse gelin bizimle birlikte övünebileceğiniz, gururlanabileceğiniz işler bırakın yarınlara.”

“Çarşı – Pazar, Cadde – Sokak, Yer – Gök TİYATRO” sloganıyla Ocak ayında DOLPHIN AVM’de performans oyunlarını sergileyen Kocaeli Bölge Tiyatrosu Tiyatro Okulu’nun Çocuk Oyuncuları şimdi sahnedeki yerlerini almaya hazırlar.

Paylaş.

Yanıtla