Akdeniz Üniversitesi 14. Uluslararası Akdeniz Gençlik Şenliği Başladı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) tarafından bu yıl 14‘üncüsü gerçekleştirilecek olan Uluslararası Akdeniz Gençlik Şenliği, 19 ülkeden 155 öğrencinin katılımıyla ve Çıralı Yanartaş‘tan temsili kültür ateşinin alınmasıyla başladı.

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) tarafından gerçekleştirilen Çıralı Yanartaş‘tan ateş alma etkinliğine Tekirova Belediye Başkanı Yusuf Üras, AÜ Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Meral Gültekin, öğretim görevlileri ile yurt içi ve yurt dışından çok sayıda öğrenci katıldı. Etkinlik öncesi konuşan AÜ Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Meral Gültekin, Uluslararası Akdeniz Gençlik Şenliği‘nin 14 yıl önce başladığını ve aradan geçen sürede daha fazla katılımla, sosyal ve kültürel etkinlikle büyüyerek bu günlere geldiğini söyledi.

AÜ olarak düzenledikleri etkinliklere her yıl yurt dışındaki üniversite öğrencilerini de davet ettiklerini kaydeden Gültekin, şöyle konuştu: “Biz bu yıl gençlik ateşine bir anlam daha yüklüyoruz. Şenliğimize ülkemiz ve dünyanın değişik yerlerinden katılan üniversitelerimiz ve arkadaşlarımız var. Dolayısıyla biz şenlikte sadece dans etmeyeceğiz, sadece müzik dinlemeyeceğiz. Biz bu şenlikte kültürlerimizi tanıyacağız, birbirimizi daha iyi tanıyacağız. Bu sayede daha barış dolu, sevgi dolu, kültürlerin kaynaştığı bir dünya oluşturacağız”

Konuşmanın ardından AÜ Tiyatro Grubu da “Prometeus” adlı tiyatro oyununu sergiledi. Oyun sonunda alınan temsili kültür ateşi atletler tarafından Antalya‘ya getirilmek üzere yola çıkarıldı.

Şenlik kapsamında, AÜ yerleşkesindeki Atatürk Anıtı‘na çelenk konuldu. AÜ Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe, gazetecilere yaptığı açıklamada, şenliğe katılımın her geçen yıl arttığını ve kente 19 ülkeden 155 öğrenci geldiğini söyledi.

Şenliklerin konusunun ‘çevre‘ olduğuna dikkati çeken Kurtcephe, “İnsanlık bugün kadar yaşayabileceği dünya dışında bir gezegen bulamadı. Gezegenimiz her geçen gün biraz daha kirleniyor. Kirleten canlıların başında biz geliyoruz. Biz emanet aldığımız doğayı, yine gelecek nesillere tertemiz bırakmak istiyoruz. Bu bilinçlenme ile oluyor. Üniversiteye düşen de bu bilinci yaygınlaştırmak” dedi.

Öğrenci konseyinin bu yıl çevre bilincine katkı sağlamak adına bu konuyu belirlediğini kaydeden Kurtcephe, şenliklere gelen konukların da bu bilinci ve mesajı tüm dünya kamuoyuna aktaracağına inandıklarını söyledi.

Tiyatro gösterileri, konserler ve çeşitli etkinliklerin gerçekleştirileceği şenliğin 21 Mayıs‘ta sona ereceği belirtildi.

Dikkat Haber

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.