Altın Portakal’ın “Onur Ödülleri” Belli Oldu!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Bu yıl 48’incisi düzenlenecek Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde ’Onur Ödülü’ alacak sanatçılar açıklandı.

Bu yıl 16’ncısı verilecek ’Yaşam Boyu Onur Ödülleri’ne oyuncular Tuncel Kurtiz, Perran Kutman, Engin Çağlar, Halit Akçatepe ve yönetmen Mehmet Dinler layık görüldü. Bu yıl 2’ncisi verilecek ’Sanatta Sosyal Sorumluluk Ödülü’nü ise Rutkay Aziz alacak.

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin desteği ile Antalya Kültür Sanat Vakfı (AKSAV) tarafından 8- 14 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek 48’nci Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin ’Onur Ödülü’ sahipleri belli oldu. Bu yıl 16’ncısı verilecek olan ’Yaşam Boyu Onur Ödülleri’ ne, Türk sinemasına katkılardan dolayı usta oyuncular Tuncel Kurtiz, Perran Kutman, Engin Çağlar, Halit Akçatepe ve ’Cilalı İbo’ serisinin yönetmeni Mehmet Dinler değer görüldü.

Geçen yıl verilmeye başlanan ’Sanatta Sosyal Sorumluluk Ödülü’nün sahibi ise Rutkay Aziz olacak. Maddi, manevi ve entelektüel kazanımlarını sanata ve topluma adayan, birikimini, sanat dünyasında yeni nesiller yetiştirerek ’sanatta sosyal sorumluluk’ projelerine aktaran sanatçılara verilen ödülün geçen seneki sahibi Müjdat Gezen olmuştu.

Ödüller, festival kapsamında düzenlenecek Onur Ödülleri gecesinde sahiplerine sunulacak.

Milliyet

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.