Ana Sınıflar Arası Eğitici Drama Yarışması!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Editörün Notu: Lise-ilköğretim okullarında tiyatro yarışmalarının başlattığı sorun  drama alanına da sıçradı, üstelik 5-6 yaş seviyesine inerek anaokullarında. İzmir’de düzenlenen “drama olimpiyatlarından sonra Fatih Koleji’de düzenli olarak “Eğitici Drama Yarışması” düzenliyor ve en iyi kız-erkek oyuncuyu seçiyor. Mimesis editörlerinden Bülent Sezgin’in başlattığı kampanyanın ne kadar anlamlı olduğu ortadadır. Konuyla ilgili çalışmaları sitemizden “Tiyatro Yarışma Değildir”, Yarışma-Yarıştırma kampanyası aracalığıyla takip edebilirsiniz.

Avcılar Fatih Koleji minik yetenekleri gün yüzüne çıkarmak için “İstanbul Geneli Ana Sınıflar Arası Eğitici Drama Yarışması” düzenlendi.

Kızı Suriye Zelal Yıldızhan’ı (6) izleyen sanatçı İzzet Yıldızhan da davetliler arasındaydı. Türküleriyle velileri ve çocukları coşturan Yıldızhan, “Çocuklarımız bizim geleceğimiz. Onlara iyi ve kaliteli öğrenme, kendilerini geliştirme imkânları sunmalıyız.” şeklinde konuştu.

Ödül Töreni

Avcılar Fatih Koleji’nin düzenlediği yarışmanın ödül töreni Esenyurt Kültür Merkezi’nde yapıldı. 28 okulun katıldığı organizasyonda gösterilerin güzelliği karşısında jüri üyeleri seçim yapmakta zorlandı. “Değerler Eğitimi” adlı oyunuyla Şirin Gülbeşeker Anaokulu birinci olurken, Biricik Anaokulu “Hormonlu Yiyeceklere Hayır” oyunuyla ikinci ve Renkli Dünyalar Anaokulu da “İnanmanın Gücü” isimli oyunuyla üçüncü oldu. En iyi erkek ve kız öğrencinin de seçildiği ödül töreninde Melike Atış en iyi kız oyuncu, Yiğit Uçar en iyi erkek oyuncu seçildi. Minikler, birinci olmalarına şaşırmadıklarını söyleyerek salonda gülüşmelere yol açtı.

Zaman

Paylaş.

Yanıtla