Antalya Tiyatro Festivali’nde İsrail Protestosu

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Antalya’da dün başlayan ve bu yıl ikincisi düzenlenen uluslararası Tiyatro Festivali’ne İsrail’den de bir grubun davet edilmesine Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği (Özgür-Der) Antalya Temsilciliği karşı çıktı.

Özgür-Der’den yapılan yazılı açıklamada, Mavi Marmara’ya yapılan saldırının yıldönümünde İsrail’den bir tiyatro grubunu Antalya’da görmek istemedikleri, bu nedenle yapılan davetin geri çekilmesi istendi.

Açıklamada şöyle denildi:

“Gazze’ye Siyonist rejim tarafından uygulanan insanlık dışı ambargoyu bitirmek için yola çıkan kardeşlerimiz de Mavi Marmara’da Siyonist katillerin kurbanı olmuştu. Siyonist saldırıya hedef olan gemide 10 Antalyalı da bulunmaktaydı. Bu vahşetin yıldönümüne denk gelen bir dönemde Antalya tiyatro şenliğine Siyonist bir tiyatro grubunun davet edilmesi biz Antalyalıları çok üzdü. Davos’ta kimsesizlerin sesi olan o çıkıştan sonra AK Partili kültür bakanlığının bu davetinin bir hata sonucu yapıldığını umuyoruz ve Siyonist tiyatro grubuna yapılan davetin derhal geri çekilmesini bekliyoruz. “

17-26 Mayıs günleri arasında düzenlenen Antalya Uluslararası Tiyatro Festivali’ne İsrail’den Cameri Tiyatrosu davet edilmişti.

Son Dakika

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.