Çağdaş Sanatta Sansür, Yuvarlak Masa Toplantısı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Sabancı Üniversitesi tarafından Uluslararası Hrant Dink Vakfı ve Anadolu Kültür desteğiyle 26-28 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek olan “İfade Özgürlüğü” temalı Hrank Dink Anısına Atölye Çalışmaları kapsamında, paralel etkinlik olarak Çağdaş Sanatta Sansür başlıklı bir yuvarlak masa toplantısı gerçekleşecek. Toplantı Banu Karaca (Sabancı Üniversitesi) moderatörlüğünde, Pelin Başaran (PARC) ve Asena Günal (DEPO) tarafından organize edilmektedir.

Bu toplantının temel amacı; sansürü uygulayan farklı aktörlerin kimler oldukları ve ne tür ifadelerin kısıtlandığı gibi unsurlara bakarak sansürün Türkiye’deki farklı modalitelerini ele almaktır. Burada sansürü; kurumsal sessizleştirme, tehdit etme ve hedef gösterme gibi çeşitli sansür stratejilerinin -gerek bizzat devlet kurumları gerekse devletin çıkarlarını gözeten bireyler tarafından- hâlihazırdaki farklı kullanılma yöntemlerinin hepsini ifade etmek için bir şemsiye kavram olarak kullanıyoruz. Böylece; sık ifade edilmeyen bu konuyu enine boyuna tartışmak için bir platform oluşturmayı hedefliyoruz. Toplantı, takip edecek tartışmalara yol gösterici olması açısından, davet edilen üç sanatçının kendi sansür deneyimlerini aktaracakları ve medyanın ve hukukun bu konudaki yaklaşımını anlatan sunumlarla başlayacak. Sunumları katılımcıların yorum ve katkıları izleyecek.

Yuvarlak masaya dinleyici olarak katılmanız, yapılacak sunuşlara ve tartışmalara sorularınız ve yorumlarınızla katkıda bulunmanız bizi çok mutlu edecektir. Toplantı ile ilgili detaylı bilgiyi aşağıda görebilirsiniz.

Tarih:  28 Mayıs 2011

Saat:  17:15-19:30

Yer:    Cezayir Restaurant Toplantı Salonu

İngilizce-Türkçe simultane çeviri yapılacaktır.

http://myweb.sabanciuniv.edu/hrantdink-workshop/

Katılımcılar:

Hale Tenger, Sanatçı

Neriman Polat, Sanatçı

Okan Urun, Sanatçı, Biriken

Murat Altındere, Avukat

Levent Cantek, Yazar/Editör, İletişim Yayınları

Yasemin İnceoğlu, Akademisyen, Galatasaray Üniversitesi

Sevil Demirci, Yapımcı, Yeni Sinemacılar

Erden Kosova, Sanat eleştirmeni

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.