Devasa Kuklalar Tiyatro Sahnesinde!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

’14. Uluslararası İstanbul Kukla Festivali’ birbirinden renkli görüntülere sahne oluyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nın kuklalı üç oyunu bugünden itibaren izleyiciyle buluşacak
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nın üç oyunu, ’14. Uluslararası İstanbul Kukla Festivali’ kapsamında art arda sergilenecek. İlk oyun ‘Surname 2010’. Yiğit Sertdemir’in hem proje tasarımını yaptığı hem de yönetmenliğini üstlendiği ‘Surname 2010’ adlı oyun, bugün saat 20.30’da Kâğıthane Sadabad Sahnesi’nde seyirciyle buluşacak.

BİLETLER GİŞEDE!
Oyun, kocasının ölümünün ardından onun bıraktığı bir notla yaşamı değişen Sühendan Hanım’ın başından geçen olayları konu alıyor. Bu notta; kocası, kendisi için düşündüğü ‘sözde şenliğe’ dair fikirleri paylaşıyor. Yazılanları şaşkınlıkla okumaya başlayan Sühendan Hanım; kendisini bir düşün içinde, geçmiş ile bugünün İstanbul’u arasında gerçekleşen bir şenliğin tam orta yerinde buluyor. Maske-kukla-kostüm tasarımını Candan Seda Balaban’ın, müzik-ses tasarımını Selim Can Yalçın ve Barış Manisa’nın yaptığı oyunda; Ayşem Ulusoy, Derya Yıldırım ve Zeynep Göktay Dilbaz gibi isimler rol alıyor. Bu arada Seza Güneş’in yazıp yönettiği ‘Cambazhane’, yarın saat 11.00’de Üsküdar Kerem Yılmazer Sahne si’nde; Özgür Atkın ve Ceren Hacımuratoğlu’nun birlikte yazdığı ‘Karagöz Balıkçı’ ise 8 Mayıs’ta saat 11.00’de Kadıköy Haldun Taner Sahnesi’nde izlenebilir. Biletler, İBB Şehir Tiyatroları gişelerinden satın alınabilir.

11 ÜLKEDEN KUKLALAR GELDİ
4 Mayıs’ta başlayan ’14. Uluslararası Kukla Festivali’ne; aralarında Almanya, ABD ve Endonezya’nın da içinde bulunduğu 11 ülkenin temsilcileri katılıyor. Festivalin sanat direktörü Cengiz Özek, 14 Mayıs’a kadar sürecek festivale daha fazla ilgi beklediklerini söyledi.

Sabah

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.