Direklerarası Tiyatro Seyircileri Derneği Kuruldu

Pinterest LinkedIn Tumblr +

(Direklerarası Tiyatro Seyircileri Derneği’nin basın bildirisini yayınlıyoruz.)Tiyatro oyunlarını seyir, değerlendirme ve ödüllendirme projesini onbir yıldır başarıyla devam ettiren Direklerarası Seyircileri tarafından “Direklerarası Tiyatro Seyircileri Derneği” kuruldu.

2000 – 2001 sezonunda İstanbul’da bulunan Tiyatroların değerlendirilmesi ile başlayan Direklerarası Tiyatro Seyircileri Ödüllendirme Projesi, 2007 yılında İstanbul dışında bulunan tiyatroları da kapsamına dâhil ederek önce Anadolu tiyatrolarını, 2010 yılından itibaren de KKTC tiyatrolarını seyir programlarına ekledi.

Projeyi başlatan Sn.Ömer Şahinbaş’ın aynı zamanda koordinatörlüğünü de üstlendiği Direklerarası Tiyatro Seyircileri Seçici Kurul üyeleri; sezon oyunlarını, eleştirel olmayan seyirci bakış açısıyla, performans ve tasarım kategorilerinde değerlendiriyorlar.

Tiyatro kültürünün ve tutkusunun yaygın olduğu ülkelerde uygulanmakta olan “Halk Jürisi” oluşumu Türkiye’de ilk defa Direklerarası Seyircileri tarafından uygulanıyor.

On yıl önce başlatılan seyir ve değerlendirme projesinde; bugüne dek yaklaşık 1481 oyun seyredilmiş ve sayıları 670 ‘i bulan ödül verilmiştir. Seçici Kurul Üyeleri; sahne sanatları ile doğrudan ilişki içinde bulunmayan, Tiyatroyu seven, irdeleyen, takip eden, değişik yaş ve meslek gruplarından oluşan Tiyatro Tutkunlardır. Her sezon başında belirlenen oyunları “Seçici Kurul Üyesi” olarak izleyen 157 kişilik seyirci ekibinin değerlendirmelerinin ardından, sezon sonunda düzenlenen ödül töreni ile Tiyatro Sanatçılarına ödülleri takdim edilmektedir.

Direklerarası Seyircilerinin 2010 – 2011 Sezonunda Seyir Programına Aldığı Oyunlar, 15 Mayıs 2011 tarihinde yapılacak Seçici Kurul karar toplantısında değerlendirilecek ve  “BAŞARILI”  bulunarak ödüle değer görülecek oyun ve sanatçılar 17 Mayıs 2011 Salı günü ödül törenlerinin yapılacağı yerler ve tarihlerle birlikte açıklanacaktır.

Direklerarası Tiyatro Seyircileri Derneği

WEB:   www.direklerarasi.org

 

Paylaş.

Yanıtla