DTCF Tiyatro Öğrencilerinden Düstur-u Zelil

Pinterest LinkedIn Tumblr +

ANKARA Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesinde bu yıl 18’incisi düzenlenen Kültür Haftası, tiyatro oyunları, dans gösterileri ve konserlerle dolu dolu geçti.  Etkinlik kapsamında sergilenen oyunlardan biri de Düstur-u Zelil oldu.

DTCF Tiyatro Bölümü öğrencilerinin ortak çalışmasıyla ortaya çıkan Düstur-u Zelil adlı oyun nisan ayından beri ücretsiz olarak seyirciyle buluşuyor. Ünlü Alman Oyun Yazarı Georg Büchner’in  “Woyzeck” ve “Leonce ile Lena” isimli oyunlarından hareketle kaleme alınan Düstur-u Zelil seyircilerden büyük beğeni alıyor.

Toplum tarafından kabul görmeyen bir masalcının dilinden aktarılan oyun, yoksulluğundan kurtulmak isteyen Marie’nin öyküsüyle üzerken, karikatürize edilmiş karakterleriyle seyirciyi güldürüyor. Bir krallığın içine düştüğü çıkmazdan kurtulabilmek için ezilmiş bir saray görevlisi olan ‘Woyzeck’in nasıl kullanıldığını, 20 yıllık bir zaman yolculuğu içerisinde anlatıyor.

A.Ü. DTCF Tiyatro Bölümü Öğrencilerinden Tunahan Civelek ve Alper Kaan Bilir’in metinlerini yazdığı oyunun dramaturgisi Beliz Güçbilmez, müzikleri ise Sedat Anar tarafından yapıldı. Üçüncü ve dördüncü sınıf Oyunculuk Anasanat Dalı öğrencilerinin sahnelediği Düstur-u Zelil’in yönetmenliğini, Tiyatro Bölümü Oyunculuk Anasanat Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Kadir Çevik yapıyor.

Oyun mayıs ayının sonuna kadar her çarşamba 19.30’da DTCF Melahat Özgü Uygulama Sahnesinde sahnelenmeye devam edecek.

Evrensel

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.