Engelli Genç Kızlar Dansta Engel Tanımadı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Samsun’da engelli iki genç kız, tekerlekli sandalye üzerinde yaptıkları tango, oryantal ve roman dansları ile azimle her engelin aşılabileceğini gösterdi.

Sakatlar Haftası dolayısıyla Samsun Rehberlik ve Araştırma Merkezi tarafından Hasan Doğan Spor Salonu’nda ‘Spor ve Müzikle Engelleri Aşıyoruz’ etkinliği gerçekleştirildi. Vali Yardımcısı Haluk Şimşek ve Hasan Özden, Canik Belediye Başkanı Osman Genç’in de katılımıyla gerçekleştirilen etkinlik, basketbol turnuvasıyla başladı. Yerde voleybol oyununda Vali Yardımcısı Özden de engellilerle birlikte maç yaptı. Badminton oyununun ardından Amisos 55 Engelliler Kulübü ve Dans Et Samsun Grubu’nda 1 yıldır dans eden Eda Öztürk (18) ve iki yıldır dans eden Gizem Sarıgül (12), eğitmen hocalarıyla birlikte sahneye çıktı. Fiziki engelleri bulunmayan insanların bile yapmakta zorlandığı dans figürlerini tekerlekli sandalyede başarıyla sergileyen iki genç kız, tango ile başladıkları dans gösterisini oryantal ile sonlandırdı. Engelli kızların tekerlekli sandalye üzerinde yaptıkları dansları ayakta alkışlayan seyirciler de onlara eşlik etti. Büyük bir azim gösteren engelli kızlar, eğitim ve azimle her türlü zorluğu
aşabileceklerini kanıtladı.

Eda Öztürk, dans etmeyi çok sevdiğini, herkesin ve kendisinin yapamayacağını düşündüğü dansı eğitimle ve azimle başardığını belirtti. Gizem Sarıgül de, dans etmeyi çok sevdiğini, kendiyle barışık olduğunu, önemli olanın akıldaki engellerin aşılması olduğunu ifade etti.

Eğitmen Gamze Birsöz, engelli öğrencileri ile başarılı bir çalışma dönemi geçirerek, her engelin aşılabileceğini gösterdiklerini kaydetti.

haberx

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.