Evde Tiyatroya Komşu Darbesi!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ünlü tiyatrocu Metin Zakoğlu, bundan bir süre önce Evde Tiyatro konseptiyle bir uygulama başlattı. Caddebostan’da barlar sokağı olarak da bilinen İskele Caddesi’ndeki Birlik Apartmanı’nda yer alan dairesini mini bir tiyatroya çevirdi.

Zakoğlu, burada oynadığı oyunlarla şimdiye kadar 10.009 izleyiciye ulaştı. Ancak Evde Tiyatro, şu sıralar sıkıntılı günler yaşıyor. Tiyatronun bulunduğu binanın bitişiğindeki apartmanın sakinleri, ‘Alkış sesinden rahatsız olduklarını’ söyleyerek dairenin boşaltılması için ihtarname gönderdi.

‘OLACAK İŞ DEĞİL’

Komşularının bu tavrı karşısında büyük üzüntü yaşayan Metin Zakoğlu, “Biz kira kontratımızı tiyatroya göre yaptık. Bizim apartmandan şikayet yok, onlarınkinden var, olacak iş değil” dedi.

Tiyatrodan, alkış sesinden rahatsız olan kişilere karşı sessiz kalmayacaklarını söyleyen Zakoğlu şöyle devam etti:

“A ve B Bloktan oluşan apartmanlarda, gerçekten de A Blok sadece iş yerlerinden oluşmakta, B blok ise hem iş hem konut olarak kullanılmaktadır. Girişlerinin ayrı olduğu bu apartmanların ikisinin de altında meyhane ve bar bulunmakta ve asıl bu barların gürültüsünden Tiyatromuz işini zor yapar durumdadır. Anlaşılmayan şudur ki; akşam 18.00’den sonra tiyatromuzdan başka kimsenin bulunmadığı girişi ayrı olan bu apartmanın bir dairesinde 20:30 ile 22:00 saatleri arasında kimseyi rahatsız etmeden oynanan sanat eserlerinin kime ne zararı olabilir. Sarhoş nidalarının ve çalan yüksek sesli müziklerin kendilerini rahatsız etmediği ama alkış seslerinden rahatsız olan bu insanların aslında gerçek amacı nedir? 21, yüzyıl Türkiyesi’nde sanatçısından tiyatrosundan rahatsız olan siyasetçileri gördük ama, sokağında tiyatro olmasından rahatsız olan komşuları ilk defa görüyoruz.”

ENGELLİLERİN EVLERİNDE TİYATRO OYNAMIŞTI

Evde Tiyatro konseptini geliştiren Metin Zakoğlu, ‘tiyatroda mekan deneyleri’ başlığı altında yaptığı çalışmalarda engellilerin evlerine ve hastanelerde hastaların ayaklarına kadar gidip tiyatro yaparak da adından söz ettirmişti.

HaberTürk

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.