Feministival 2011 Devam Ediyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

İstanbul’da bu yıl ikincisi düzenlenen Feministival bütün hızıyla devam ediyor. Bağımsız ve feminist bir grup kadının hazırladığı festival sadece tüketen kadın olmaktan çıkıp üreten kadın olmanın yollarını, yöntemlerini, tüketmeden nasıl üretiriz’i sorgulamayı hedefliyor.

Kadınlar hayatı, işi, sporu, sanatı, eğlenceyi, bedeni, sorgulamayı ve bunları yeniden ve farklı yollarla keşfetmeyi amaçladıklarını söylediler.

Çarşamba günü yapılan “Elektronik beceriler atölyesi”nde yapılan lamba bağlama çalışması, katılanları coşturdu. Katılımcıların kendilerinin de tamir yapabileceklerini ve korkulacak bir şey olmadığını görmeleri cesaretlerini daha çok artırdı. Bir lambanın takılması için bir daha tamirciye “gitmeyeceklerini” söyleyen atölyedeki katılımcılar, bu küçücük iş için ödedikleri paranın da kendilerine kalacağını dile getirdiler.

“Ses yaratım atölyesi” sırasında internetten radyoya bağlanan katılımcılar bir de canlı performans gerçekleştirdi.

Dört gün sürecek olan “Otobiyografik yazım atölyesi”nin ilk günü, otobiyografi yazınındaki gerçeklik kurgusu üzerineydi

Bu gün (5 Mayıs) Yosun Graffiti & Gerilla Bahçecilik, Feminist imla, otobiyografi atölyesi ile devam eden Feministival, 8mayıs Pazar günü “sokak işgali” ile sona erecek. Farklı mekanlarda gerçekleştirilen etkinlikler katılmak isteyen herkese açık.

Kaos GL

Paylaş.

Yanıtla