Flamenko Gösterisi Silahların Gölgesinde Kaldı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Diyarbakır’da ilk kez düzenlenen Flamanko Dans Festivali, seçim sürecinde yaşanan çatışmalar ve gerginliklerin gölgesinde kaldı. 2 gün süren festival kapsamındaki dans gösterileri beklenen ilgiyi görmedi.

İlk gösterinin Kayapınar Cıgerxwin Kültür ve Sanat Merkezi’nde yapılan Flamenko Dans Gösterisi’nin ikinci sunumu, önceki gün akşam saatlerinde Dicle Üniversitesi Konferans salonunda yapıldı. De Soledad Müzik Grubu eşliğinde, eğitmen Kemal Işık ve Sevgi Almış’ın koordinatörlüğünde sanatçı Melis Cangüler’in yaklaşık 1.5 saat süren canlı performansı, ayakta alkışlandı.

Diyarbakır’da ilk kez yapılan Flamenko Dansını izlemek üzere, az kişinin gelmesine rağmen Tango Med Dans ve Sanat Merkezi Koordinatörü Kemal Işık, umutlarını asla kaybetmeyeceklerini söyledi. Diyarbakır’ın sanatın başkenti olduğunu belirten Işık, “Bu etkinlikler hem Diyarbakır’da hem de bölgede bir ilk olma niteliği taşımaktadır. Etkinliğimize, Diyarbakır Vali Yardımcısı Cemal Hüsnü Kansız, belediye başkanları, Ticaret Sanayi Odası Genel Sekreteri Mehmet Aslan, Büyükşehir Belediyesi Kütltür Müdürü Mustafa Yıldız, işadamları ve sivil toplum örgütleri temsilcileri katıldı. Diyarbakır sanatın başkentidir. Ben şahsen buna inanıyorum. Her şeye rağmen, biz burada dans etmeyi ve dans etmeyi öğretmeyi sürdüreceğiz” dedi.

Dans eğitmeni Kemal Işık, gösteri sonrasında katkılarından dolayı Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kültür Müdürü Mustafa Yıldız’a bir plaket vererek teşekkür etti.

Radikal

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.