Gürcü Efsanesi Türkiye’yi Sallayacak

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Otantik Gürcü dansları ve müziğiyle dünyayı kendisine hayran bırakan efsane dans topluluğu Samaia’nın gösterisi; 20, 21 ve 22 Mayıs tarihlerinde Tim Maslak Show Center’da izleyicilerle buluşacak
İyi ile kötünün sonsuz savaşını anlatan Samaia gösterisi Türkiye’ye geliyor. Topluluk; 20, 21 ve 22 Mayıs tarihlerinde Tim Maslak Show Center’da büyük bir organizasyonla sahne alacak.

TİFLİS’TEN BAŞLADI
Gösteri, Amerikalı yapımcı Jim Low’un 1999’da Tiflis’e yaptığı bir seyahat sonucunda Gürcü kültürüne duyduğu hayranlıkla birlikte başladı. Low, Gürcü kültürünün zenginliğini ve güzelliğini; Gürcü dansçı, şarkıcı ve müzisyenlerinin kusursuz ustalığını Batı dünyasıyla paylaşmaya karar verdi. Topluluk; 2001’den 2009’a kadar süren dünya turnesi sırasında ABD, Fransa, Almanya, Çin, Rusya, İsviçre, Hollanda, Belçika, Macaristan ve Romanya’da sahne aldı. Gösterilerini 5 milyondan fazla izleyici seyretti. Topluluğun bugüne kadar dünya çapında 250 bin DVD’si satıldı. Gösteriyle aynı adı taşıyan ‘Samaia’ şarkısı ise 150 bin satarak başarı yakaladı. Gürcü danslarının hayatın kendisine ayna tuttuğunu ve bu aynada hayatın her yönünün yansıtıldığını söyleyen dansçıların anlattığı hikayeler gerçek olaylara dayanıyor.

20 KISA HİKAYE
Toplam 40 kadın, erkek ve çocuğun yer aldığı gösteri; her biri dans, müzik ve şarkılarla anlatılan 20 kadar kısa hikayeden yola çıkılarak hazırlanıyor. Dansla müziğin bir araya geldiği şovda Gürcistan’ın yaylı çalgısı panduri, çonguri, doli ve salamuri, Kafkaslar’ın nefesli çalgısı duduki ve Gürcistan’dan Rusya’ya gelen garmoni isimli çalgılar kullanılıyor.

Sabah

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.