Hayal Perdesi Oyuncuları Tiyatro Festivali Başlıyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Üniversiteli derse ara versin, Denizlili soluklansın…. Başlıyor… İlk gösteri 16 Mayıs’ta Kongre ve Kültür Merkezi’nde. Saatler 13.00’ü gösterdiğinde HPO’nun Pişekarı Tahir ile Zühre ortaoyunun taklidini alacak, şenlik resmen başlayacak. Yıldız Teknik Üniversitesi Oyuncuları 19.30’da Jacques Ya Da Boyun Eğme (Eugene Ionesco) oyunuyla perdeleri açacak. 17 Mayıs’ta HPO yazım atölyesinden çıkan Kim Bu Medya? oyunu festivalin sürprizlerinden. Üniversiteli oyuncular Türk medyasını eksisi artısıyla sahnede tartışacak. İzleyici suçun yazan da mı, okuyan da mı, yoksa kendin de mi olduğunu görecek.

Akşam saatlerinde hocaların hocası Özdemir Nutku, sahneye çıkacak. Türk tiyatrosunu yüzden fazla eser kazandıran Nutku, günümüz tiyatrosu ve geleceğini anlatacak. 18 Mayıs’ta yeni gruplar sahneye çıkacak. Erciyes Üniversitesi Görsel Sanatlar Kulübü Şimdi Olmaz Sevgilim (Ray Cooney), Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tiyatro Kulübü Babil’e Bir Melek İniyor’u (Friedrich Dürrenmatt) oynayacak. 19 Mayıs’ta Azerbaycan Devlet Diller Üniversitesi Tanrının Dur Dediği (Lider İncedayı), Anadolu Üniversitesi Tiyatro Poetika Açık Aile (Dario Fo) ile seyirci karşısına çıkacak.

13 Mayıs’ta farklı bir gösteriye hazır olun. Denizli’nin her yerinden Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nin pantomimcileri çıkabilir. Her an Belediye Çukuru, Ameliyathane, Tohum, İdeal, Aşağı Yukarı, Mühür, Randevu, Doğumdan Ölüme gösterilerinin parçası olabilirsiniz. Türkiye’deki birçok özel tiyatroda ışık tasarımıyla ödül alan Cem Yılmazer, atölyede meraklılarıyla bir araya gelecek. Şenlik Anadolu Üniversitesi Özdüşüm Oyuncu Atölyesi’nin Mutlu Son (B. Brecht) ile bitecek. Gündüz oyunları 13.00’de, akşam 19.30’da. Bütün oyunlar Pamukkale Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde, hem de ücretsiz.

Zaman

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.