İATG Son Hafta Etkinlikleri Devam Ediyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

İATG’nin son hafta etkinlikleri atölye, oyun ve söyleşilerle devam ediyor. 27 Mayıs günü İTÜ Maçka Kampüsü’nde izlediğimiz “Artık” oyunu Atölye Tiyatro Grubu’nun toplumsal bellek çalışmaları ile şekillendirdikleri yeni oyunu.

 

Atölye, Artık oyunu ile şehrin kaybedenlerinin hikayelerini anlatmış. Aslında hemen hemen her gün haber bültenlerinde rastladığımız ama derinlemesine dinlemeye yeltenmediğimiz hikayeler. Kulak vermezsek şehrin gürültüsü içinde kaybolacak, unutulacak hikayeler.

 Topluluk, Natacha de Pontcharra, Eric-Emmanuel Schmitt ve Naomi Wallace’ın metinlerinden yararlanarak üç farklı tek kişilik anlatı oluşturmuş. Kaybedenlerin hikayeleri olmalarıyla ortaklaşan bu anlatılar çöp toplayan iki soytarının kulak vermesiyle hayat buluyor. İki soytarı açtıkları çöp poşetleri ile şehrin artıklarının hikayelerini açığa çıkarıyor.

Yaşamın anlamını çoktan kaybetmiş, gözetlemekle hayata tutunan bir bekçi, öldürücü bir hastalığa yakalandığını öğrendiğinde gerçekten yaşadığını fark eden bir genç, savaşın travmasını yaşayan bir asker onca gürültünün içinde artıkları ile izlerini bırakıyor. Oyunun kurgu ve yazımı ekip çalışmasının bir sonucu.

Şenlik programı Cumartesi günü yine bir çalışan tiyatrosu örneği Tiyatro Boğaziçi’nin Şirket Hikayeleri oyunuyla ve ardından aynı gün çalışanların tiyatrosu söyleşisi ile devam ediyor.

 Didem Karanfil/ Mimesis

 

 

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.