İlk Defa Tiyatroya Gitti, Yazdı, 1. Oldu

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Adana’da ‘Tiyatroya Gitmeyen Çocuk kalmasın’ projesi kapsamında hayatlarında ilk kez tiyatro oyunu izleyen öğrenciler arasında düzenlenen kompozisyon yarışmasının birincisi 11 yaşındaki Bahar Özbayhan, yazısında ‘En büyük hayalim’ dediği bilgisayara kavuştu.

Adana Devlet Tiyatrosu ile Özel Ekinfen Dershaneleri, çadırlarda yaşayan tarım işçisi ailelerin çocukları ile dezavantajlı bölge çocuklarını ilk kez tiyatroyla tanıştırdı.

Kent merkezindeki dezavantajlı mahalleler, köylerde yaşayanlar ve tarım işçisi çadırlarında kalan öğrencilere yönelik proje kapsamında ‘Papağan Kaçtı’ adlı oyunu izleyen çocuklar arasında, tiyatro ve kendi yaşamları hakkında duygu ve düşüncelerini yazacakları kompozisyon yarışması da düzenlendi.

Daha önce köy iken merkez Yüreğir İlçesi’e bağlı mahalla statüsüne getirilen Çağırkanlı Mahallesi’ndeki Çağırkanlı İlköğretim Okulu 5’inci sınıf öğrencisi Bahar Özbayhan, tiyatroya gitmekte yaşadığı zorlukları ve heyecanını anlattığı kompozisyonuyla birinci oldu.

10 okuldan 587 kompozisyonun yarıştığı yarışmanın sonuçları, Çağırkanlı Köyü’nde açıklandı. Okul yönetiminin hazırladığı program kapsamında okul öğrencileri folklor gösterisi sundu. Ardından ödüllerin açıklanmasına geçildi.

Tüm katılımcı öğrenciler, kompozisyonlarının sonunda en büyük hayallerinin yer aldığı küçük notlar da yazdı. Özbayhan, notunda en büyük hayalinin bilgisayar olduğunu yazınca, ödül olarak açıklanan bisiklet yerine bilgisayar verilmesi kararlaştırıldı.

Ödülünü Yüreğir Kaymakamı Abdullah Dölek, Adana Devlet Tiyatrosu Müdürü Fırat Demirağ ve Ekinfen Dershanesi Kurucusu Ferdane Bayıldıran’dan alan Özbayhan, sevinçten ağlayınca, katılımcılar duygusal anlar yaşadı. Bayıldıran’a sıkı sıkı sarılan Özbayhan, “Çok mutluyum, birinci olacağımı hiç düşünmemiştim. Bilgisayarım olduğu için de çok sevinçliyim” dedi.

Öğrencilerin heyecanını görünce doğru bir proje yaptıklarını anladıklarını belirten Ferdane Bayıldıran, “Öğrencilerin yazdıklarını okuduğumuzda göz yaşlarımızı tutamadık. Mutluluklarını öyle içten yazmışlar ki insanın yüreği dayanamıyor. Bu öğrenciler, kendilerine imkan verildiğinde neler yapabileceğini gösteriyor. Tiyatroyla çocukları daha iyi eğitilebileceğine inanıyorum. Öz güvenleri artıyor. Gelecekle ilgili çok güzel hayalleri oluyor ve bunları gerçekleştirebileceklerini de biliyorlar.

Öğrencimiz Bahar’ın kompozisyonunu da duygu yoğunluğu ile okuduk. Tüm öğrencilerimizden en büyük hayallerini de yazmalarını istemiştik, çoğu ev, araba yazmış ama yarışmada birinci olan Bahar bilgisayar isteyince, biz de onun kazandığı bisiklet ödülünü bilgisayar olarak değiştirdik” diye konuştu.

Uzun süre ağlayan Bahar Özbayhan’ı sakinleştirmeye çalışan ADT Müdürü Demir de yazısını çok beğendiğini ve yazmaktan vazgeçmemesi gerektiğini söyledi.

Star Gündem

Paylaş.

Yanıtla