İsrail Tiyatrosunun Oyunu İptal Oldu

Pinterest LinkedIn Tumblr +

İsrail Büyükelçiliği Sözcüsü, Cameri tiyatro grubunun Antalya’daki gösterisinin iptal edildiğini doğrularken, “Gösteri, tiyatro içinde ve dışında provokasyon tehdidinin alınması üzerine iptal edildi” dedi.

İsrail’in önde gelen tiyatro gruplarından Cameri’nin Antalya Uluslararası Tiyatro Festivali kapsamında yapacağı gösteri, güvenlik kaygıları ile iptal edildi. İsrail Büyükelçiliği Sözcüsü Amit Zarouk, iptal kararını doğrularken kararın provokasyon tehdidi üzerine alındığını söyledi.

Amit Zarouk, iptal kararını doğrularken, “Gösteri, tiyatro içinde ve dışında provokasyon tehdidinin alınması üzerine iptal edildi” dedi.

Türk (Antalya) Devlet Tiyatrosu’nun, gösterinin yapılmasını sağlamak amacıyla elinden gelen her şey yaptığını, İsrailli tiyatro grubunu çok iyi ağırladığını kaydeden Zarouk, “Türk Devlet Tiyatrosu ve Türk polisi ile işbirliği çok yapıcı oldu” şeklinde konuştu.

Zarouk “Grup, Antalya’da tehdit altında hissetmedi ancak hem bizler, hem Türk makamları, bazı grupların provokasyon düzenleyeceği yönünde bilgileri aldık. Şiddetli bazı protestoların olabileceği de” ifadesini kullandı.

Amit Zarouk, 20 Mayıs’ta Türkiye’ye gelen Cameri’nin, daha önce de Türkiye’ye geldiğini belirterek grubun altı yıl önce Ankara’da gösteri yaptığını anımsattı.

“Tel Aviv tiyatrosu” olarak da bilinen Cameri’nin Türk Devlet Tiyatrosu ile çok iyi bir ilişkisinin olduğunu anlatan Zarouk, Cameri’nin İsrail’in önde gelen tiyatro gruplarından biri olduğunu vurguladı.

Hürriyet

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.