Küçük Henry ve Arkadaşları

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Mimesis Haber-14. Uluslararası İstanbul Kukla Festivali, Kabare Pupala’nın Küçük Henry ve Arkadaşları adlı ipli kukla gösterisiyle devam etti. Fransız Kültür Merkezinde sergilenen oyun 70-80 seyirci tarafından beğeniyle izlendi.

Kendi ifadeleriyle;

“Küçük Henry ve Arkadaşları” eğlenceli ve renkli bir kukla gösterisidir.

Küçük domuz Henry şarkı söyleyen uzaylıları, dans eden sıçanı, dünyanın en küçük akrobatı ve daha bir sürü sıra dışı yaratıkları karşımıza çıkartıyor.Bu oyun, sadece seyretmek için değil katılmak, sarılmak ve dans etmek için.”

Küçük Domuz Henry sunuculuğunda ipli kuklaların solo dans gösterilerinden oluşan oyun özellikle çocuklar tarafından sevilerek izlendi. Seyici ile sıcak bir ilişki içinde süren oyunun bir bölümünde cambazlık yapan kuklaya yardımcı oldular. Oyunun en çok beğenilen kısımlardan biri, kuklaların yaptığı dansı taklit etmeye çalışan iki seyirci çocuğun dansıydı.

Ayrıca Fransız Kültür Merkezi gösteri salonunun fuayesinde bulunan, Kocaeli Üniversitesi Kukla Kulübü (Koukla) tarafından hazırlanan Karagöz Figürleri Sergisi’ni görmeyenlerin kaçırmamasını öneririm.

Piri Kaymakçıoğlu/Mimesis

 

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.