Leyla’nın Evi Tiyatro Oyunu TV Dizisi Oluyor!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Tiyatrokare’nin seyirci rekorları kıran ve ard arda ödüller kazanan oyunu “Leyla’nın Evi”, televizyon dizisi oluyor.

Zülfü Livaneli,  bir eserinin tiyatroya ilk kez uyarlanması ve büyük başarı kazanmasının ardından, bu kez ilk kez bir eserinin televizyona Kare Tiyatro Sinema tarafından uyarlanmasına izin verdi.

Leyla’nın Evi’nin Nedim Saban yapımcılığında televizyona uyarlanmasına başlanıldı. Senaryo grubunun başında “İkinci Bahar”, Süper Baba”, “Ihlamurlar Altında”, “Hatırla Sevgili”, “Bu Kalp Seni Unutur Mu” gibi başarılı işlere imza atan Nilgün Öneş var.

Nedim Saban, Leyla’nın Evi’nin televizyona uyarlanmasıyla ilgili olarak, öykünün çok derinlikli olması, farklı zamanlardaki çok farklı kültürlerden kişileri sevdirmesi açısından çok uzun soluklu bir çalışma olabileceğine inandığını söyledi.

Tiyatrokare’nin 20 yıllık tarihinde imza attığı  “İki Oda Bir Sinan” gibi diziler “Cenk ve Erdem” gibi eğlence showları, “Dr. Stress” gibi talk showları sıklaştırarak  televizyon programlarına yöneleceğini belirten ve bunun için kadrosuna deneyimli yapımcıları da kattığını belirten Nedim Saban, Cannes’daki televizyon marketini son ziyaretlerinde İtalya ve Portekiz’de aralıksız 15 yıl devam eden ve rating rekorları kıran bir sitcom, bir yarışma programının haklarını satın aldıklarını, ayrıca bir komedi dizisi üzerinde de çalıştıklarını sözlerine ekledi.

Medyafaresi

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.