Ödül Sürpriz Oldu

Pinterest LinkedIn Tumblr +

(Gülbahar Karakuş’un 18 Mayıs 2011 tarihli Hürriyet’te yayınlanan Suzan Aksoy ile yaptığı röportajı yayınlıyoruz.)

Suzan Aksoy, “Büyük ikramiye” oyunundaki başarılı performansıyla 16’ncı Sadri Alışık Tiyatro ve Sinema Oyuncuları Ödülleri’nde ‘komedi dalında yılın en başarılı kadın oyuncusu’ ödülünü kucakladı. ‘Sonradan görme anne’ rolüyle ödüle uzanan Aksoy, törende ismi açıklandığında şaşırdığını söylüyor.

“Büyük İkramiye”deki rolünüzle, Sadri Alışık Ödülleri’nde ‘komedi dalında yılın en başarılı kadın oyuncusu” ödülünü kucakladınız. Ödül beklentiniz var mıydı?

– Bu oyunla ödül alabileceğimi hakikaten ummuyordum. ısmim açıklanınca şaşkınlığa uğradım. Çünkü biz daha çok klasik oyunlarda kendimizi göstermeye çabalarız. “Büyük ıkramiye” ise eğlenceli bir oyun. İkramiye kazanan ve sonrasında ne yapacağını şaşıran bir ailenin öyküsünü komik bir dille anlatıyoruz. Ben de sonradan görme bir anneyi oynuyorum. ıkramiye, bizim insanımızı çok yakından ilgilendiren bir konu, bu nedenle de seyirciye sıcak geldi.

Ödül töreninde, “Çok edepli bir oyunda, çok edepsiz bir kadını oynuyorum. Kültür Bakanı’na saygıyla duyururum. Burada olsaydı da sanatçıların ne kadar edepli olduğunu görseydi” dediniz. Neden böyle bir açıklama yaptınız?

– Nasıl ki kalkıp da bir başka ülkenin iç işlerine karışamazsanız, tiyatronun da kendi içinde belli bir sistemi vardır ve ona da karışmamanız gerekir. Oyuncuların, salona gelen kişinin kim olduğunu bilmesinin imkânı yok. Tiyatronun da bazı kaideleri var. Mesela tiyatroda en ön sırada oturuyorsanız, bacak bacak üstüne atmayacaksınız, sakız çiğnemeyeceksiniz…

ARMAĞAN POPSTAR’DA BİRAZ İTİCİYDİ

Armağan Çağlayan da “Büyük İkramiye” ile tiyatro sahnesine çıktı. Siz nasıl buldunuz onu?

– Armağan çok gayretli. Önceleri kolay olduğunu düşünüyordu, hatta “Tiyatro çok zor bir şey değil, tiyatrocular abartıyorlar” demişti. Tabii biz buna kırılmadık, çok normal böyle söylemesi. Çünkü seyirciye bu sözleri ancak iyi oyuncular söyletebilir. Armağan da iyi bir tiyatro seyircisi, sanırım çok iyi oyunlar seyrettiği için ona öyle gelmişti. Bu oyunla hiç olmazsa tiyatroda oynamanın biraz zor olduğunu anladı. Onun gayreti ve kulisteki terbiyesi de bizi çok etkiledi. Armağan “Popstar”da biraz iticiydi. Orada yarışan çocukları azarlaması, konuşmaları bana itici geliyordu. Ama tabii önyargılı olmamak gerek. ınsanları tanıdıkça karakterini görüyorsun. Nasıl ki oyuncu sahnede canlandırdığı kişi değilse, Armağan’ın da televizyonda izlediğimiz o kişi olmadığını gördük.

Özel tiyatrolar son dönemde oyunlarında magazin basınında sıkça gördüğümüz isimlere rol vermeye başladı. Bu konudaki görüşünüz nedir?

– Hande Ataizi’ni o isimlerden ayrı tutmak lazım, çünkü o zaten tiyatrocu. Özel tiyatroların oyunlarda popüler isimlere rol vermesi normal. Ama umarım bu akım bir süre sonra geçer. şarkıcılıkta iyi bir ses olması önemlidir, kişi nota bilmese de şarkı söyleyebilir. Ama tiyatroda durum öyle değil. Orada bambaşka bir insan yaratıp hem karaktere hem de oyuna değer katıyorsunuz. Çok gözlemlemeniz gerekir, tonlama yapmayı bilmeniz gerekir…

ÇELİK MANOLYALAR’A ANADOLU’DA İLGİ BÜYÜK

“Çelik Manolyalar”a da devam ediyorsunuz. Önümüzdeki sezon da sahneleyecek misiniz bu oyunu?

– “Çelik Manolyalar”, neredeyse ikinci sezonunu dolduruyor ve bir süre daha sahnelemeye devam edeceğiz. Çok güzel bir kadromuz var; Suna Keskin, Oya ınci, şenay Gürler, Dicle Alkan ve Nilay Duru’yla birlikte oynuyoruz. Anadolu’dan da çok büyük ilgi var oyunumuza.

Farklı bir proje var mı gündeminizde?

– Nedim’in (Saban) söylediğine göre çok özel bir oyun geliyor. 7-8 kişi oynayacak. Sanırım kadınların yoğunlukta olduğu bir oyunolacak, 4-5 kadın karakter olabilir. “Büyük ıkramiye” ve “Çelik Manolyalar” önümüzdeki sene bir süre daha devam eder. Sonra da yeni oyunumuza başlarız.

PAPATYAM’DA OYNAYACAĞIM

Televizyon ya da sinema projeniz var mı yakın zamanda?

– Sinemayı da neredeyse tiyatro kadar önemserim. En son “Çınar Ağacı”nda oynadım ve o sette çok mutlu oldum. Bir de dizi projem vardı, fakat aniden ameliyat olmam gerektiği için o projeyi iptal ettim. Sanıyorum önümüzdeki haftalarda “Papatyam” dizisinde rol almaya başlayacağım.

SONUÇLAR TEMİZ ÇIKTI

Sizi çok iyi gördüm, sağlığınız nasıl?

– Kolonla rektum arasında bir tümör vardı. Çok çabuk faaliyet gösteren bir tümör olduğu için ani bir ameliyat geçirdim. Sonuçlarım temiz çıktı, ameliyatın ardından kanserli bir hücreye rastlanmadı. Rektum ameliyatı, çok zor bir operasyon ve çok ehil ellerde yapılması gerekiyor. Ben de bu konuda çok şanslıydım, zira benim doktorum Op. Dr. Ömer Arıkan bu konuda gerçekten uzman. Buradan ona çok teşekkür ederim.

Hürriyet

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.