Özgür Tiyatro Samsun’da

Pinterest LinkedIn Tumblr +

“TARANTA BABU’YA MEKTUPLAR”  destanının oyunlaştırması olarak oluşturduğumuz oyunumuz, İtalyan faşizmini anlatır.. İtalya’da faşizmin gelişim süreci ve emperyalizmin en vahşi hali gözler önüne serilir oyunda..

Habeşistanlı bir gencin karısı Taranta Babu’ya yazdığı mektuplar oyunun ana eksenini oluştururken Nâzım Hikmet’in İtalyan arkadaşı ile kendi arasındaki kurgusal bağ ise görmeye değer ve şaşılası estetik bir dehanın göstergesidir..

İnsan boyunda masklar ve gerçekçi dekorun içine yerleştirilen stilistik figürler oyunun göstermeci üslubunu perçinlemektedir..

Faşizme karşı mücadelenin  sade kendi ülkesinde değil tüm dünyada önemini bilen şairimizin evrensel yanı oyunda kendini yoğunluklu olarak hissettirir ve yazar – yönetmenin ortak entenasyonalist tavrı oyun boyunca öne çıkarılır..

Tek kişilik oyunlarda olabilecek  belirgin sorunlar (çatışmanın ortaya çıkması sorunu, seyircinin sıkılma riski, stand up türüne kayış vb..) bu oyunda özel olarak irdelenmiş ve üstesinden gelinmeye çalışılmıştır..

Dünyanın en büyük şairlerinden birinin destanını oyunlaştırmayı başardığımıza inanıyoruz..

Nâzım’ın şiirinin o muhteşemliğiyle tiyatronun insanı içine alan coşkusunu izlemek isterseniz gelin oyunumuza.. Aşkın vatanının olmadığını birlikte görelim, paylaşalım..

ÖZGÜR TİYATRO

www.ozgurtiyatro.org

TARİH  : 15 MAYIS 2011 PAZAR

YER      : İLKADIM BELEDİYESİ

GAZİ SAHNESİ

SAAT    : 15: 00 (1. SEANS)

SAAT    : 17: 00 (2. SEANS)

KARADENİZ  ÖZGÜRLÜKLER

DERNEĞİ

TELEFON: 201 01 90

O 538 559 66 52

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.