Şafak Karali’ye Sanatçı Dostlarından Destek

Pinterest LinkedIn Tumblr +

İzmit’te Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde 8 gün önce Zeynep Pusüç tarafından tabanca ile ayaklarından vurulan tiyatro sanatçısı Şafak Karali’nin sanatçı dostları bugün bir basın açıklaması yaparak ona destek verdi.

Yahya Kaptan semtindeki Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nin kafeteryasında tiyatrocu arkadaşlarıyla sohbet ettiği sırada yanlarına gelen eski öğrencisi Zeynep Pusüç’ün tabancayla ayaklarına ateş etmesi sonucu yaralanan Şafak Karali’nin tiyatrocu dostları Yahya Kaptan semtinde bulunan Prestij Cafe’de destek vermek amacıyla bir araya geldi.

Tiyatro sanatçıları adına basın açıklamasını okuyan sanatçı Barış Falay hangi ortamda olursa olsun, şiddetin karşısında olduklarını söyledi. Olayın adli makamlarca çözüleceğini söyleyen Falay şöyle devam etti: “Olay sırasında orada olan herkes psikolojik olarak etkilenmekle beraber, Şafak Karali hem fiziksel hem de psikolojik bir travmaya maruz kalmıştır. Olayın adli kısmı, sanatçılar olarak, inandığımız Türkiye Cumhuriyeti adli makamlarınca çözülecektir. Ancak olay yargıya intikal etmiş ve henüz başlangıç aşamasında olan konuya ilişkin olarak, öncelikle yerel basında, daha sonra da ulusal basında yer alan haberler ve yazılar, failin ifadelerinden yola çıkılarak yapılmıştır ve dil ve üslupları açısından suçlayıcı nitelik taşımaktadır. Bu kentten başlayarak tiyatro dünyasına, tiyatro sanatı yoluyla da insanlığa iyilik, doğruluk ve güzele dair üretimden başka bir amacı, çıkarı bulunmayan bizler, bu tutumdan büyük üzüntü duymaktayız. Arkadaşımız Şafak Karali’ye acil şifa diliyoruz. Hangi ortamda olursa olsun, şiddetin karşısında olduğumuzu belirtmek isteriz. Genel anlamda tiyatro dünyasını ilgilendiren, insanlığa aykırı, her türlü suçlamayı hakaret sayıyoruz.”

Milliyet

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.