İATG’de Sofokles’in Antigone’si

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Mimesis Haber – İstanbul Amatör Tiyatro Günleri etkinliklerine devam ediyor. 17 Mayıs Çarşamba günü Boğaziçi Üniversitesi Öğrenci Faaliyetleri Binası Demir Demirgil Salonu’nda, İTÜ Taşkışla Sahnesi Sofokles’in “Antigone” oyununu sahneledi.

Bu dönem beşinci yılını dolduran Taşkışla Sahnesi, “Antigone” oyununa bir eğitim prodüksiyonu hedefiyle yaklaştıklarını belirtti. Grup, kostüm önerileri ve sahnelemeleriyle seyirciyi memnun bıraktığı gibi özellikle dekor kullanmama tercihlerini metinde mekânsız bir ortamın kurulması ile açıkladı. Geçtiğimiz dönem “Kırık Testi” oyununda canlı müzik kullanımına yer vermeye başlayan grup bu sene de oyunlarında müzik kullanımını gözardı etmedi. Yer yer kullanılan koreografik sahnelemelerle müziğin yakaladığı uyum göze çarptı.

Oyundan sonra yapılan söyleşide Taşkışla Sahnesi, üniversitelerinde sahne sıkıntısı yaşamaya devam ettiklerini, oyunlarını ve çalışmalarını kampüsün koridorlarında sürdürmeye çalıştıklarını açıkladılar.

İstanbul Amatör Tiyatro Günleri, 18 Mayıs Çarşamba günü Boğaziçi Üniversitesi Demir Demirgil Salonu’nda, İstanbul Tıp Fakültesi Tiyatro Topluluğu’nun “Yastık Adam” oyunu ile etkinliklerine devam edecek.

Mimesis / Müge Uyar

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.