Sanatçılar 1 Mayıs’ta Meydanlarda

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Mimesis Haber / 32 yıl aradan sonra ilk kez geçtiğimiz yıl 1 Mayıs kutlamalarına açılan Taksim Meydanı, bugün yüzbinlerin katılımıyla bayram havasına büründü. Pek çok sendika, parti, bağımsız örgüt ve kurumun katıldığı mitingde dile getirilen talepler arasında eşitlik, özgürlük, demokrasi, adil çalışma koşulları, sosyal güvence, inanç ve düşünce özgürlüğü, doğal yaşamın korunması, kadına yönelik şiddetin engellenmesi, istihdamda kadın emeğinin artırılması, engellilerin istihdamı yer aldı.

Sanatçılar da çeşitli sendikalarla birlikte meydanda yerini aldı ve taleplerini dile getirerek coşkulu kutlamalara katıldı. 29 Mart 2011’de “Sahne, Perde, Ekran, Mikrofon Oyuncuları Sendikası” adı ile 63 kurucu üye ile resmen kurulan Oyuncular Sendikası, “Başrol Dayanışmanın!” pankartı arkasında yürüdü. Ellerinde “Şimdi Başrol Dayanışmanın” lolipopları ile meydanda yerlerini alan sendika üyeleri arasında Mehmet Ali Alabora, Janset, Şebnem Sönmez gibi oyuncular da vardı. Oyuncular sendikası, çalışma koşullarının ağırlığına, dizi sürelerinin uzunluğuna, sigortasız çalışmaya ve sanat emekçilerinin emeklerinin karşılığını alamamasına vurgu yaptı.

“Şimdi birlikte yürümenin tam zamanı” diyerek sinema emekçilerini 1 Mayıs’ta setleri tatil etmeye ve kutlamalara çağıran Sine-Sen de ağır çalışma koşullarına vurgu yaptı ve sosyal güvenlik taleplerini dile getirdi. Sendika “Setlerde Ölmek İstemiyoruz”, “Ağır Çalışma Koşullarına Hayır” döviz ve sloganları ile yürüdü.  Miting katılımcıları Ruhi Su Dostlar Korosu’nun 1 Mayıs Marşı’nı seslendirmesinin ardından sahneye çıkan Grup Yorum, Kardeş Türküler ve Agire Jiyan’ın şarkıları eşliğinde halaylar çekti.

Sezin Gündoğan / MİMESİS

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.