Sokak Tiyatrosuyla Seçim Propagandası

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Tiyatro ilk kez seçim propagandasında kullanıldı. 4 gönüllü tiyatrocu bir araya gelerek sokak tiyatrosu ile AK Parti döneminde Hatay’a yapılan hizmetleri halka anlattı. 4 gönüllü tiyatrocu bir araya gelerek, Türkiyede ilk kez sokak tiyatrosu ile Ak Parti Döneminde Hataya yapılan hizmetleri halka anlattı.

12 Haziran seçimleri öncesi Hatay’da meydanlar şenlenmeye başladı. Mahalli 4 tiyatro oyuncusu AK Parti döneminde Hatay’a yapılan hizmetleri tiyatro ile halka anlatıyor. Dört perdeden oluşan oyun yurtdışından 10 yıl aradan sonra Türkiye’ye gelen bir gurbetçinin hikâyesi ile başlıyor.

Hikâyede gurbetçi vatandaş 10 yıl önce Hatay’a gelmek için önce Almanya-İstanbul, İstanbul- Adana arasındaki güzergâhı uçakla geldiğini, ardından 2,5 saat karayolu ile Hatay’a ulaştığını anlatıyor. Bugün ise açılışı yapılan Hatay Havaalanı ile Hatay’a Almanya’dan direkt gelebildiği belirtiliyor.

Hatay’a yapılan spor tesisleri ise tiyatroda ilin takımı Hatayspor’a yabancı bir futbolcunun transferi ile başlıyor. Hatay’ın hâlihazırdaki 7 bin kişilik stadını beğenmeyen Alman futbolcu imza atmaya yanaşmazken Adalet Bakanı Sadullah Ergin’in araya girip 25 bin kişilik stadın temelinin önümüzdeki günlerde atılacağı mesajı yabancı futbolcunun tercihini Hatay’dan yana kullanmasına neden olur.

Üçüncü hikâye ise bir sağlık ocağında geçiyor. Eşinin doğumu için hastaneye gelen bir vatandaşın 20 yıl önceki hali ile bugünkü halinin anlatıldığı tiyatro oyunu köylülerden büyük alkış aldı.

Proje koordinatörü Rasim Tuna halkın beğendiği olayları, beğendiği icraatları sokak tiyatrosu ile halka hatırlatmaya çalıştıklarını belirterek, Antakya’nın çeşitli beldelerinde bu oyunların sahneleneceğine değindi.

Tiyatro sanatçısı Mesut Kurt ise tiyatroya gelemeyen insanların ayaklarına tiyatroyu götürmek bir sanatçı için ayrı bir keyif. Gerçek sahnede heyecanlanmadığım kadar burada oynarken heyecan duyuyorum” diye konuştu.

Türkiye’de ilk kez bir sokak tiyatrosu ile hizmetlerin anlatıldığı gösteri izleyenlerden tam not aldı. Projede hedef sanatla hizmetleri halka anlatmak ve köylerde yaşayan halkı tiyatro ile tanıştırmak.

İskenderun Haber

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.