“Tarla Kuşuydu Juliet” Frankfurt Türk Tiyatro Günleri’nde

Pinterest LinkedIn Tumblr +

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, TC Frankfurt Baskonsolosluğu ve Langen Belediyesi‘nin desteğiyle “Tiyatro Frankfurt”un düzenlediği “Frankfurt Türk Tiyatro Günleri” projesi kapsamında Ephraim Kishon’un yazdığı Engin Alkan’ın yönettiği Tarla Kuşuydu Juliet adlı oyunla seyircilerin karşısına çıkıyor.

Tarla Kuşuydu Juliet, 18 Mayıs 2011 Çarşamba günü Frankfurt Langen Stadtthetar Tiyatrosu’nda, saat 20.00’de sahnelenecek.

Tarla Kuşuydu Juliet’te, Shakespeare’in yüzyıllardır insanları gözyaşına boğan karakterleri Romeo ve Juliet, Ephraim Kishon’un yeni kurgusunda günlük yaşantı ve çığrından çıkmış bir evlilik içinde ele alınıyor. İntiharın eşiğinden döndükten sonra evlenip bir de çocuk sahibi olan “kıdemli aşıklar” kimsenin öngöremediği bir hayatı sürdürürler. Bu dünyanın yaratıcısı Shakespeare mezarında ters döner ve olaylara müdahale etmek üzere eve gelir.

Ephraim Kishon’un yazdığı Engin Alkan’ın yönettiği oyunun müziği Poldi Schatzmann imzasını taşıyor. Çevirisini Hale Kuntay’ın, dramaturgluğunu Sinem Özlek’in, sahne tasarımı ve illüstrasyonlarını Gamze Kuş’un, kostüm tasarımını Duygu Türkekul’un, ışık tasarımını Murat İşçi’nin, koreografisini Senem Oluz’un, müzik düzenlemesini ise Murat Bavli’nin yaptığı Tarla Kuşuydu Juliet’te; Engin Alkan, Sevinç Erbulak, Çağlar Çorumlu ve Murat Bavli rol alıyor.

Etkinlik aynı zamanda “Langen-Tarsus Kardeş Kent Projesi”nin 20. yılı bağlamında, kültürel etkinlikler kapsamına alındı.

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.