Teknoloji ve Sanatı Bir Arada

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Postdramatik tiyatronun en önemli metinlerinden biri olan ‘4.48 Psikoz’, İngiliz tiyatrosunun ‘kötü kızı’ olarak bilinen Sarah Kane’in intihar etmeden önce yazdığı son metin ve yaşamının son sözü olarak da nitelendirilebilir. Yazıldığı ilk günden bu yana bir çok kez farklı şekillerde sahnelenen oyun, bu kez interaktif sahne tasarımı içeren rejisiyle yepyeni bir tiyatro grubu, Tiyatro POT yorumuyla sahneleniyor.

‘4.48 Psikoz’, modernite ile birlikte egemen hale gelen ”normalleştirme” ve ”sterilizasyon” kavramlarının kapana kıstırdığı insanlığın çıkmazını psikotik bir hasta metaforuyla ve onun diliyle anlatır. Ekip, oyunun anlatımını etkileşimli sahne tasarımıyla destekliyor, yani; oyuncuyu sahnenin üzerinden takip eden bir kamera, onun bulunduğu konumu algılayıp sahneye video, fotoğraf, grafik ya da ses efektleriyle ayrı bir görsellik katıyor.

Ayrıca oyuncunun kontrölünde olan bu sistem, seyirciyi de aniden karşılaştığı görsellerle oyuncunun sözleri ve bedeniyle anlattıklarının  ötesindeki katmanlarla yüz yüze getiriyor.

Daha fazlasını merak edenler için; oyun mayıs ayı içerisinde 12 Mayıs Perşembe ve 16 Mayıs Pazartesi günleri 20:30’da Taksim’deki Halep Pasajı’nın içerisinde Maya Sahnesi’nde sergilenecek. Bilet için Biletix’ten bilgi alabilir ya da 0212 252 74 52 no’lu telefondan rezervasyon yaptırabilirsiniz.

Habertürk

Paylaş.

Yanıtla