Testosteron Oyun Atölyesi’nde

Pinterest LinkedIn Tumblr +

İstanbul tiyatro sezonunun son günlerinde yılın başarılı yapımlarından Kemal Aydoğan’ın yönettiği “Testosteron” Oyun Atölyesi’nde son beş oyunla seyirci karşısında olacak.

Andrzej Saramonowicz’in yazdığı Testosteron oyununu Neşe Taluy Yüce çevirdi. Kemal Aydoğan’ın yönettiği oyunun sahne tasarımı Bengi Günay’ a, müzikleri Tolga Çebi’ye, ışık tasarımı İrfan Varlı’ya ait. Oyunda rol alan sanatçılar; Metin Coşkun, Onur Ünsal, Emre Karayel, Mert Fırat , Timur Acar, İnan Ulaş Torun ve Tuna Kırlı.

İki perde 140 dakika olan oyunun konusu; Bir nikah töreni. Nikahın en önemli anı. Gelin, “Kocalığa kabul ediyor musun?” sorusuna “Hayır” der. Ve davetlilerden birini öper. Bu öpüş “erkekçe kapışma”nın da başlama vuruşu olur. Kafalar, burunlar kırılır, gözler çıkar. Testosteron oyunu, bu nikah ve onun bozulması üzerinden değişik mesleklerden (mikrobiyolog, kuş bilimci, baterist, gazeteci, avukat, garson ve baba) 7 erkeğin cinselliğe, kadına, doğaya “erkekçe” bakışlarını komedinin süzgecinden geçirerek sergiler.

Oyun gün ve saatleri:

  • 25 Mayıs Çarşamba 20.30 (ind)
  • 26 Mayıs Perşembe 20.30 (ind)
  • 27 Mayıs Cuma 20.30
  • 28 Mayıs Cumartesi 20.30
  • 29 Mayıs Pazar 16.00

Cumhuriyet

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.