Tanülkü Uşak’ta Şehir Tiyatrosu Kurulmasını İstiyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Tiyatrocu ve sinema sanatçısı Turgay Tanülkü, Türkiye’de şehir tiyatrosu bulunmayan illerden birinin Uşak olduğunu ve bu sorunun çözümü için yerel yönetimden destek beklediğini söyledi. Uşak Üniversitesi öğrencileri tarafından yılın sinema oyuncusu seçilen Tanülkü, Güzel Sanatlar Fakültesi’nde oyunculuk bölümü açılması için hiçbir engelin bulunmadığını belirtti.

Uşaklı tiyatrocu ve sinema sanatçısı Turgay Tanülkü, kentteki şehir tiyatrosu eksikliğinin giderilmesi için yerel yönetimlerden destek istedi. Bu konuda yaklaşık 1 yıl önce valilik ve belediyeye teklif sunduğunu fakat hiçbir somut adım atılmadığını anlatan Tanülkü, kentin tiyatro altyapısı açısından sıkıntısının olmadığı kaydetti. Yerel yönetimlerin oyuncu olmak isteyen gençlere fiziki mekan desteği vermesini isteyen Tanülkü, “Sanat hayatıma bu kentte başladım. Duygularımı satmayı burada öğrendim. Hemen hemen bütün illerde yer alan şehir tiyatrosu, maalesef Uşak’ta yok. Aşıklar diyarı olarak anılan Uşak bu konuda kısır kaldı. Uşak ismine yakışır bir şehir olmak istiyorsa sanata önem vermeli ve tiyatroyu mutlaka kurmalı. Bu konuda yerel yönetimlere daha önce proje sundum fakat hiçbir destek alamadım” dedi.

Büyük kentlerde Uşak’ın adının bilinmediğini ve bunun kültürel ve ekonomik anlamda olumsuz yönleri bulunduğunu da ifade eden Tanülkü, “Uşak’ı sadece Ankara-İzmir arasında bir ilçe olarak biliyorlar. Fakat biz kasaba değil kendi ayakları üzerinde duran bir kentiz. Maalesef tanıtımda sıkıntılar var ve bunun giderilmesi lazım. Eğer tiyatro gibi güzel sanatlara yatırım yapılırsa tanıtıma da olumlu katkı sağlanır” dedi.

Eşref Paşalılar isimli televizyon dizisinde rol alan Tanülkü, Uşak Üniversitesi öğrencilerinin yaptığı ankette yılın oyuncusu seçildi. Tanülkü, ödülünü Mühendislik Fakültesi’nden Yrd. Doç. Dr. Mehmet Aktaş’tan aldı.

HaberX

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.