Urla’da Sokak Tiyatrosu Festivali

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Urla Kültür Sanat ve Tiyatro Derneği Tiyatro Sanat Oyuncuları sokak tiyatrosu festivali başlattı.

Festival, Urla Jandarma Kavşağından, belediye binası önüne kadar katılımcı ekiplerin kortej yürüyüşü ile başladı.

Türkiye Tiyatrolar Birliği Dönem Sözcüsü, Yeni Kapı Tiyatrosu’ndan Orçun Masatçı, burada yaptığı konuşmada, “Sanat özgürlüktür. Bu özgürlüğü köylere taşıyan Urla Kültür Sanat ve Tiyatro Derneği’ne teşekkür ediyorum”dedi.

Urla Belediye Başkanı Selçuk Karaosmanoğlu da tamamı Urlalı olan Tiyatro Sanat Oyuncuları ile gurur duyduğunu belirterek, “Hep birlikte bir güç oluşturup bu gücü sanatı geliştirme, halka ulaştırma çabaları ile desteklemek güzel bir şey. Bu konuda çok mutluyum. Dünyanın en eski sanatı olan tiyatro, bireylerin kendini sorgulama ve topluma ulaşmasının bir yoludur”diye konuştu.

Amaçlarının sahnelere kapatılmış tiyatroyu parke sahnelerden kurtarıp, insanların içine, köylere, toprak sahnelere taşımak olduğunu kaydeden Urla Kültür Sanat ve Tiyatro Derneği Tiyatro Sanat Oyuncuları, festivale Urla Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Türk Kızılayı Urla Şubesi, Türkiye Tiyatrolar Birliği’nin destek olduğunu ifade etti.

Dekor kullanılmadan sokak Oyunlarının sahneleneceği festivalde Urla’nın Özbek, Gülbahçe, Barbaros, Uzunkuyu, Kuşçular ve Bademler köyleri ile Zeytinalanı, İskele, Çeşmealtı mahalleleri ve Urla Cumhuriyet Meydanı’nda aynı anda Oyunlar başlayacak ve eş zamanlı tiyatro şöleni yaşanacak.

Ayrıca her akşam Urla Cumhuriyet Meydanında konserler, palyaço gösterileri sunulacak.

Festivalde ilk olarak Aziz Nesin’in “İhtilali Nasıl Yaptık?” adlı eserinden uyarlanan Oyun sahnelendi.

Kazete

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.